El conjunt blaugrana va aixecar el passat diumenge la segona Lliga Nacional d’Hoquei Gel consecutiva davant el mateix rival, un potent CG Puigcerdà. El rendiment mostrat per ambdós equips durant la temporada referma el bon estat de forma de l’hoquei gel català en l’elit estatal.

Un gol d’or d’Arturo Guerra a la pròrroga va fer embogir un Palau de Gel de Barcelona amb les grades plenes, i va atorgar un disputat títol de Lliga al FC Barcelona. Després de quatre partits, i d’haver recuperat el factor camp, els blaugranes van poder alçar la cinquena Lliga d’Hoquei Gel del club, la segona consecutiva. I davant el mateix rival que fa un any, el CG Puigcerdà.

Líder de la fase regular amb 52 punts, per 47 del Jaca i 40 del Barça, l’equip de la Cerdanya arribava amb confiança als Playoff pel títol. I a semifinals es va desfer amb facilitat i per la via ràpida del SH Majadahonda. Per la seva part, el Barça va patir fins a l’extrem per eliminar un solvent CH Jaca, arribant als penals en el tercer i definitiu partit a pista aragonesa. Sens dubte, sensacions oposades.

Però l’hoquei gel també és això. Incertesa, convicció i fortalesa mental. La tensió viscuda a Jaca va excitar els jugadors blaugranes en la final, amb una victòria a Puigcerdà en el segon partit per recuperar el factor camp. I el 2 i 3 d’abril a Barcelona van firmar una doble victòria que els va donar la Lliga.

En aquest in crescendo evident de l’equip, just quan arribava l’hora de la veritat, hi han tingut molt a veure figures com les del tècnic, Einar Meyerson; el capità, Oriol Rubio, que es va perdre els Playoff per lesió; i un veterà com Héctor Alastruey, amb onze temporades a l’equip.