El rider australià Alex Pullin, dues vegades campió de món de boardercross, ha mort als 32 anys, a causa d’un ofegament mentre pescava a Gold Coast (Austràlia). El seu company i rival als estadis de competició Lucas Eguibar ha lamentat seu decés en xarxes socials.

Alex Pullin va ser campió del món de l’especialitat de boardercross a La Molina el 2011 i a Stoneham el 2013, medallista de bronze a Sierra Nevada el 2017 i abanderat de la delegació d’Austràlia en els Jocs Olímpics de Sotxi 2014.

El cos d’Alex Chumpy Pullin va ser trobat per un bussejador en les aigües de Palm Beach. Ara, la policia investiga les causes de la seva mort.

“Chumpy va ser un líder, un gran campió i es trobarà a faltar per tota la comunitat d’esports d’hivern, tant a Austràlia com a tot el món. És molt trist

Pullin va ser un tres cops olímpic, qparticipant als Jocs Olímpics d’Hivern de Vancouver 2010 (CAN), Sotxi 2014 (RUS) – on també va ser portador de la bandera olímpica – i PyeongChang 2018 (KOR) als Jocs Olímpics d’hivern sent el seu millor resultat, ja que va protagonizar la gran final, acabant en el 6è lloc.

El màxim responsable de la Selecció Olímpica australiana als tres jocs, Ian Chesterman, va descriure a Alex Pullin com a líder natural: “Aquest és un dia molt trist per a tots nosaltres. Chumpy era un campió i també era un atleta campió. Tenia un gran carisma que li permetia ser un líder natural”.


“Sempre estava disposat a dedicar-se a la pràctica d’esport d’hivern en aquest país perquè li apassionava el que feia. El seu entusiasme era infectiu i el seu impacte en l’esport olímpic no es pot exagerar. A Chumpy trobareu molt a faltar, no només dins de la nostra família d’esports d’hivern, sinó per la tanta gent que va impactar tant aquí com a l’estranger. Aquest és un moment desesperadament trist per a la seva família, els seus amics, els seus companys d’equip i tots els esports d’hivern. Tots estem devastats i les nostres sinceres simpaties van als seus sers estimats”.

“Chumpy va ser un líder, un gran campió i es trobarà a faltar per tota la comunitat d’esports d’hivern, tant a Austràlia com a tot el món. És molt trist”, va afegir Geoff Lipshut, conseller delegat de l’Institut Olímpic d’Hivern d’Austràlia (OWIA).