Núria Pau, de l’equip FastHolaluz, ha debutat aquesta matinada en els Jocs Olímpics de Pequín sent l’única representant femenina d’esquí alpí espanyola en els Jocs Olímpics d’hivern. La de Ribes de Freser sortia amb el dorsal 48 i ha acabat en la posició 40 en la primera màniga però no ha pogut acabar la segona a causa d’una caiguda.

Les condicions avui a Pequín han estat molt exigents per a totes les esquiadores. La duresa de la neu artificial ha causat que només 60 esquiadores acabessin la primera màniga i que 10 caiguessin en la segona. La dificultat dels dos murs i les baixes temperatures han afegit exigència a una prova que començava a les 2:30h (hora espanyola). L’esquiadora catalana ha sortit amb el dorsal 48 i ha completat una primera baixada que li ha permès guanyar vuit posicions. En la segona màniga, que ha començat a les 7:30h (hora espanyola), Núria Pau ha estat més agressiva per a intentar col·locar-se entre les 30 primeres però una caiguda no li ha permès acaba-la.

En la primera màniga m’ha costat molt adaptar-me al traçat. Hi havia dos canvis de neu i no he pogut adaptar-me a les condicions per a trobar velocitat en la totalitat del traçat

“En la primera màniga m’ha costat molt adaptar-me al traçat. Hi havia dos canvis de neu i no he pogut adaptar-me a les condicions per a trobar velocitat en la totalitat del traçat. En la segona màniga he esquiat molt bé, sobretot en la part del mig. A quatre o cinc portes del final, he caigut. L’esquí m’ha reaccionat de cop i he sortit disparada. Volia aconseguir el bon resultat que sabia que podia aconseguir, però així és l’esport. I en un dia tan exigent com el d’avui en què moltes esquiadores hem caigut, em quedo en què ho he donat tot. Lo difícil no ha estat avui, si no arribar fins aquí. M’he guanyat l’oportunitat d’intentar-ho i ho he intentat fins al final, així que em quedo amb això”, afirma Núria Pau.

GALERIA DE FOTOS: LES MILLORS IMATGES DE L’ESTRENA OLÍMPICA DE NÚRIA PAU