Del 22 al 27 de febrer arriba a Lygna, Noruega, el Campionat del Món FIS Junior i U23 d’esquí de fons 2022. Són cinc els joves esquiadors que han aconseguit classificar-se per competir als campionats en representació d’Espanya.

En categoria Júnior, Marta Moreno CAEI-FCEH, Martin Morales SABIK-FADI i Bernat Selles BELLVER-FCEH. Aquests esportistes joves han estat presents a totes les convocatòries de Seguiment de la RFEDI de l’actual temporada, compartint entrenament i competicions amb els esportistes i tècnics de l’Equip Nacional.

Precisament, en categoria U23 competiran a Lygna María Iglesias ANEC i Jaume Pueyo CEFUC, tots dos de la Federació Catalana i de l’equip de fons de la RFEDI.

Competicions per als espanyols

Dimarts 22 15 km estil lliure – Marta Moreno

Dimarts 22 30 km estil lliure – Martin Morales i Bernat Selles

Divendres 25 5 km estil clàssic – Marta Moreno

Divendres 25 10 km estil clàssic – Martin Morales i Bernat Selles

Dissabte 26 Sprint 1.2 km estil lliure U23 – María Iglesias

Dissabte 26 Sprint 1.2 km estil lliure U23 – Jaume Pueyo

Diumenge 27 Sprint 1.2 km estil lliure – Martin Morales i Bernat Selles

Diumenge 27 Sprint 1.2 km estil lliure – Marta Moreno

Els tres júniors debutaran per primera vegada en uns Campionats del Món de la seva categoria. Encara que Marta Moreno ja té experiència en esdeveniments esportius de similar magnitud, després de participar als Jocs Olímpics de la Joventut a Laussane, Suïssa. Els U23 Iglesias i Pueyo sí que tenen experiència prèvia. Maria Iglesias ha participat en quatre Campionats del Món Junior, a Goms, Suïssa el 2018, a Lahti, Finlàndia el 2019, a Oberwiesenthal, Alemanya, el 2020 ia Voukatti, Finlàndia, el 2021. També ha participat en Campionats del Món Absolu Oberstdorf, Alemanya, el 2021.

Jaume Pueyo, el ja olímpic, ve amb experiència en grans esdeveniments. Amb tres participacions als Campionats del Món Junior, on l’any passat va aconseguir un Top 10 a la prova de Sprint després d’aconseguir la 8a posició i una participació en uns Campionats del Món Absoluts a Oberstdorf l’any passat. Pueyo es troba en molt bon estat de forma, com bé ha demostrat en el seu debut olímpic a Beijing, on es va quedar a tan sols un segon del Top30 i la classificació per a la final, i va aconseguir una merescuda 37a plaça.