Celia Abad, l’esquiadora de l’equip FAST Holaluz i doble medallista de les Universiades, es va lesionar divendres passat a Pila, Itàlia

L’esquiadora alpina Celia Abad, doble medallista (or i bronze) al Campionat del Món Universitari celebrat del 12 al 21 de gener a Lake Placid, Estats Units, que va debutar la setmana passada a Copa d’Europa, es va lesionar divendres passat corrent una carrera FIS en la modalitat de Supergegant.

Abad s’ha trencat el lligament creuat del genoll mentre corria divendres passat a Pila, Itàlia, en la modalitat de Supergegant

Abad s’ha trencat el lligament creuat del genoll mentre corria divendres passat a Pila, Itàlia, en la modalitat de Supergegant. Una pista que ja havia provat dijous corrent a Descens. “A l’últim salt de la baixada arribava amb gran velocitat i vaig aterrar sobre les cues dels esquís amb la posició del meu cos endarrerida. Vaig tenir clar des d’aquell moment que el lligament creuat anterior estava trencat i l’endemà el Doctor Leyes m’ho va confirmar”, explica Celia sobre com va passar tot.

És frustrant perquè només fa un any de la meva anterior lesió. Tot i que, precisament per això, tinc ganes de continuar lluitant. De fet, estic tranquil·la perquè el meu metge ja m’ha confirmat que les dues lesions no estan relacionades

“És frustrant perquè només fa un any de la meva anterior lesió. Tot i que, precisament per això, tinc ganes de continuar lluitant. De fet, estic tranquil·la perquè el meu metge ja m’ha confirmat que les dues lesions no estan relacionades. Vaig començar aquesta temporada més forta que mai gràcies a la rehabilitació de l’anterior lesió. Ara tinc exactament el mateix objectiu. Sé que en sortiré i pretenc fer-ho més fort encara. Toca trobar a faltar esquiar per un temps, però anem a totes per tornar trepitjant fort”, afegeix l’esquiadora d’Osca.

L’esquiadora d’Aramón dóna per finalitzada la temporada d’esquí amb uns resultats excel·lents gràcies al seu rendiment al Campionat del Món Universitari on va aconseguir una medalla d’or a l’alpina combinada i una altra de bronze al supergegant. A més, s’emporta una victòria a l’eslàlom d’una cursa FIS a Pampeago, Itàlia, i millora el seu rànquing FIS.

Tot i que aquest rànquing no és definitiu, Abad es col·loca més a prop de fer temporada a Copa d’Europa, i seguir el camí cap als Jocs Olímpics a Cortina-Milà 2026.