Ja s’han celebrat a l’Stadium Spainsnow de Candanchú els Campionats d’Espanya de Rollerski Sprint FIS by Iberdrola, primera edició disputada en un circuit d’esquí de fons asfaltat en exclusiva per a la pràctica del rollerski. La navarresa Irati Cuadrado (IRRTZ-FNDI) i el català, membre de l’Equip Nacional RFEDI Jaume Pueyo (CEFUC-FCEH), avui s’han proclamat campions d’Espanya absoluts de Rollerski Sprint en un esdeveniment en què es van donar cita esportistes vinguts de tota la geografia nacional. A més, la prova ha estat puntuable per a la Copa d’Espanya d’Esquí de Fons, i s’ha regit pel reglament de la FIS i la RFEDI

Sensacional ambient el viscut a l‘Stadium Spainsnow situat a Candanchú amb els millors esportistes nacionals de rollerski, un esport que als seus inicis s’enfocava a l’entrenament estival de l’esquí de fons, però ja està consolidat mundialment com a disciplina.

Un centenar d’esportistes s’han desplaçat des de molts punts d?Espanya per anar a la prova del calendari nacional més important d?aquesta disciplina i competir sobre el recorregut perfectament asfaltat de 1500 metres de la bella estació jacetana, on es va poder gaudir d’un dia idíl·lic.

A la competició de dones la vigent campiona Irati Cuadrado (IRRTZ-NKNF), va poder revalidar el seu títol de Campiona d’Espanya en una trepidant final contra les catalanes Núria Ruiz i Berta Guitart, segona i tercera respectivament, totes dues del Club CENA i de la FCEH .
La campiona comentava: “no he començat el dia amb molt bones sensacions, però estic molt contenta amb el resultat, perquè la final ha estat barallada i la resta de corredores han mostrat un gran nivell. L’organització ha estat un luxe i sobretot el suport d’Iberdrola, que sempre està amb l’esport femení”.

En homes per part seva, hi va haver podi català, amb Jaume Pueyo (CEFUC-FCEH) convertit en el Campió d’Espanya de la disciplina després d’un rapidíssim esprint seguit molt de prop per Bernat Sellés (CEFCEN-FCEH), tots dos membres de l’Equip Nacional. Tercer va finalitzar Aniol Borrell del P.E.C. i la FCEH.
“No m’he sentit gaire bé a les rondes classificatòries, però he anat enxampant el ritme i la tècnica. M’ho he passat molt bé. S’agraeix poder competir en aquest Stadium Spainsnow”, comentava el campió.

Els impulsors dels Campionats d’Espanya Sprint FIS by Iberdrola de Rollerski han estat la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), la Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI-Aragó) i el Club Pirineista Mayencos.

El desplegament, a més de la pròpia organització de l’esdeveniment, ha tingut dos U.V.I. mòbils i la indispensable ajuda de 35 voluntaris, entre d’altres.

Atesa la importància de l’esdeveniment, es va poder gaudir de la presència de nombrós públic, entre els quals hi havia el regidor de l’Ajuntament d’Aísa, Eduardo Ostalé, la Presidenta de la comarca de la jacetània Olvido Moratinos, el President de la Federació Aragonesa d’Esports de Hivern, José Ricardo Abad, el President de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, May Peus, i el Director General de la Fundació Esport Jove, Félix Jordán d’Urries Mur.

La prova popular del V Trofeu Ciutat de Jaca d’aquesta disciplina, amb la tradicional pujada a Rapitán, la qual també serà puntuable per a la Copa d’Espanya d´esquí de Fons.