Després de la victòria històrica als X-Games d’Aspen, Queralt Castellet era cinquena a la cursa de la Copa del Món de Halfpipe de Mammoth Mountain (USA).

Es feia de dia a Mammoth Lakes, Califòrnia davant un sol de justícia i unes condicions aparentment èpiques per a la final de la Copa del Món FIS Mammoth Mountain.

Amb tres rondes per davant, la primera d’elles no ha estat la millor per a la rider de la RFEDI – Spainsnow, Queralt Castellet, ja que, després d’una forta caiguda, ha acabat en última posició, però, afortunadament, sortint pel seu propi peu . Mentrestant, els seus principals competidores s’encarregaven de deixar el llistó molt alt, amb puntuacions per sobre dels 85 punts.

La tenacitat i força de Castellet són imbatibles. Després d’una segona ronda on ha aconseguit escalar fins al sisè lloc, les coses no es presentaven fàcils en la tercera i última ronda. Havent de batre, al menys, el 87,20 del seu rival xinesa Cai Xuetong per ficar-se al podi, la de Sabadell ha obtingut una puntuació de 80,80 que li ha atorgat la cinquena posició.

“Desgraciadament he tingut una caiguda molt forta a la primera ronda, però això no em va parar per poder fer la segona i tercera ronda”, comenta Castellet. “Les puntuacions no van acompanyar tot i que he fet els meus rondes, però estic molt contenta de com les he fet. Estic contenta de com ha anat avui i súper orgullosa de mi mateixa i de superar-me en situacions com aquesta “, conclou una Queralt emocionada.

La victòria ha estat finalment per Xuetong gràcies a una gran ronda de 94,80 punts amb els que li ha arrabassat a Mastro el primer lloc en l’últim moment, i la nord-americana en segona posició amb 94,00 punts i la xinesa Jiayu Liu, tercera amb 91,20.

Després de la quarta parada de la Copa del Món, Queralt Castellet es col·loca en tercera posició a la general amb 2.690 punts, a només 310 punts de les dues primeres classificades i sent l’única europea en la licitació pel títol.

La ajustada lluita pel Globus de Cristall es manté oberta. Caldrà esperar a la cinquena i última parada a Calgary (Canadà) per desvetllar el nom de la guanyadora d’aquest cobejat guardó.

Després d’aquesta parada, Queralt es dirigeix ​​de nou a Copper Mountain (Colorado) per participar en el Dew Tour la setmana que ve.

CLASSIFICACIÓ GENERAL COPA DEL MÓN FIS DESPRÉS MAMMOTH MT .:
Cai Xuetong (Xina) 3.000 punts
Jiayu Liu (Xina) 3.000 punts
Queralt Castellet (Espanya) 2.690 punts
Maddie Mastro (EUA) 2.220 punts
Kurumi Imai (Japó) 1.620 punts
Shaotong Wu (Xina) 1.450 punts
Haruna Matsumoto (Japó) 1.380 punts
Ruki Tomita (Japó) 1.140 punts

CALENDARI DE PROVES TEMPORADA 2019/20:
Dew Tour Copper Mt (Colorado, EUA). 3 a l’8 feb
Copa d’el Món FIS Calgary (Alberta, CAN) 13 a l’15 feb
X Games Xina (Chongli, CN) 17 a l’23 feb
US Open (Colorado, EUA) 25 feb a el 2 mar
Campionats d’Espanya (Baqueira Beret) 29 mar