L’estació d’esquí i muntanya de Vall de Núria acull aquest cap de setmana, dies 7 i 8 de març, dues grans competicions d’esquí de muntanya: la quarta edició de la Cursa l’Esquella de la Lluna i la vintena edició de la Cursa Pocatraça. Unes proves d’esquí de muntanya que ja s’han consolidat en el calendari anual de l’estació del Ripollès gestionada per FGC.

El dissabte 7 de març és el torn de la Cursa l’Esquella de la Lluna, la clàssica cronoescalada d’esquí de muntanya en un ambient molt singular, sota la llum de la lluna. Enguany la cursa celebra la seva quarta edició on un dels principals reptes es basa en el fet d’arribar a la meta en un traçat que es fa de nit. El recorregut començarà amb el so de les esquelles des de Vall de Núria i arriba fins al cim del Puigmal (2913 m), passant per la vall de l’Embut. En acabar i després de baixar esquiant tot el desnivell que pujaran els esportistes, hi haurà una botifarrada popular i ball amb l’objectiu d’acabar d’arrodonir aquesta cursa tan especial.

El diumenge 8 de març es disputarà una altra clàssica cursa a Vall de Núria, una prova que enguany està de celebració. Es tracta de la Cursa d’esquí de muntanya Pocatraça que arriba a la seva vintena edició. Aquesta prova sap trobar els racons més interessants de la vall, combinant tècnica i esforç per arribar a la meta. A aquesta cursa se li suma una altra cita, ja que paral·lelament se celebrarà la 5a edició del Trofeu Sant Bernat, una marxa de caràcter popular individual.

La Pocatraça es realitza en quatre recorreguts i en quatre categories diferents. En el recorregut A la categoria sèniors masculins, en el B les sèniors femenines i júniors masculins, en el recorregut C les júniors femenines, juvenils femenins i juvenils i en el recorregut D les categories de masculins, infantils i cadets. El Trofeu Sant Bernat aprofita el recorregut C de la cursa Pocatraça, amb l’excusa d’iniciar-se en les proves d’esquí de muntanya. Aquestes dues proves d’esquí de muntanya vénen de la mà del Centre Excursionista Olot i són puntuables per al Campionat de Catalunya individual.

Més informació: turismefgc.cat i valldenuria.cat