Els Campionats d’Espanya Slopestyle Snowboard i Freeski tindran lloc a l’estació de Baqueira Beret el 19 i 20 de març. Els organitzadors de les competicions seran els clubs locals Montanha Aran Club (MAC) i el Club Aranès d’Esport d’Iuèrn (CAEI) juntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) i l’estació de Baqueira Beret. A més dels esportistes de les federacions autonòmiques amb els seus clubs també hi seran presents els integrants olímpics de l’equip de la federació: Javi LLiso (ECColmenar-FMDI) i Thibault Magnin.

Després d’aquests campionats, els dos esportistes posaran rumb a Suïssa per a les finals de la Copa del Món de Freeski. Participaran a la classificatòria de l’Slopestyle (SS) a l’estació de Silvaplana (Suïssa) el dijous 24 de març. Un cop classificats passaran a les finals el dissabte 26, per disputar la seva darrera copa del món de la temporada 2021/2022. El dissabte 19 es disputaran 1h15 d’entrenament i després començarà les dues rondes classificatòries per a la categoria absoluta FIS. Mentre que els més joves faran el mateix procediment, primer un 1h15 d’entrenament i després dues rondes, on es triarà la millor de les dues i faran una ronda de finals on sortiran en ordre invertit, primer el que menys hagi puntuat a les rondes prèvies i darrer el que hagi puntuat més de les dues primeres rondes.

En aquesta darrera ronda es triarà el campió i campiona d’Espanya de les categories U13/11 i U9. El diumenge 20 es tancaran aquests Campionats d’Espanya Slopestyle Snowboard i Freeski amb les finals de la categoria absoluta. Es començarà la jornada una altra vegada amb 1h d’entrenament i després es procedirà a la competició on els riders faran tres rondes i se n’escollirà la millor de les tres rondes nominat als nous Campions i Campiones d’Espanya de Slopestyle Snowboard i Freeski 2022.

Campionats d´Espanya Escolars

Tots dos dies, la classificatòria del dissabte 19 i la final del diumenge 20 es disputaran els Campionats d’Espanya Escolars Slopestyle Snowboard i Freeski per a la categoria U15. Aquesta iniciativa parteix de l’acord entre el Consell Superior d’Esports (CSD) i la RFEDI perquè els esportistes puguin inscriure’s a una competició de primer nivell organitzatiu amb forfets i inscripcions a zero euros, i també el forfet a zero euros per als tècnics i delegats de les diferents FFAA. Amb aquestes facilitats es busca fomentar la participació i incentivar la motivació dels esportistes federats més joves.

Spainsnow Solidari per Ucraïna

A la vista dels tristos esdeveniments que estan succeint amb motiu del conflicte bèl·lic que s’està vivint a Ucraïna, des d’aquesta Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern – SPAINSNOW s’ha posat en marxa una iniciativa solidària – Spainsnow Solidari per Ucraïna – en suport al poble ucraïnès. Aprofitant la celebració dels diferents Campionats d’Espanya que es realitzen al llarg del mes de març i abril, es demana la col·laboració i la implicació de totes les FFAA i els seus Clubs, perquè als Campionats d’Espanya carreguin 3 euros a cada inscripció. La RFEDI, per la seva banda, aportarà la mateixa quantitat que l’import que es recapti, ingressant el total al compte bancari de la Creu Roja ES77 0075 0349 4906 0618 3297, habilitada amb aquesta finalitat. Tots aquells que ho desitgin també poden aportar independentment de si participen als Campionats d’Espanya i poden fer una donació al compte corrent esmentat realitzin indicant al “Concepte” de l’ingrés el seu nom complet i NIF.