El jove rider del Movistar SBX Team, Álvaro Romero, ha aconseguit una gran gesta aconseguint aquesta medalla de bronze en SBX en els Campionats del Món Júnior de Snowboard que s’estan disputant a Krasnoyarsk (Rússia), del 18 de febrer a l’27 de març de 2021. El rider basc ha tornat a elevar el surf de neu espanyol al més alt en una temporada espectacular de l’equip espanyol de la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI).

La gesta aconseguida a més va tenir un gran mèrit ja que el corredor espanyol de només 17 anys va haver de lidiar amb alguns dels millors snowboarders de la modalitat cross del moment en les diferents rondes classificatòries. Entre ells, Romero ha hagut d’enfrontar amb el canadenc i actual número 2 del món a la general de Copa del Món, Eliot Grondin, que finalment es va endur l’or, o l’austríac Felix Powondra que va acabar segon. El jove donostiarra, Álvaro Romero (NKEF-DALTON) ve d’aconseguir aquesta temporada un 5è lloc a la Copa d’Europa el dia 30 de gener a Isola 2000, França, a més d’un primer lloc en la prova FIS disputada el dia 24 de gener en Reiteralm, (Àustria).

Al rider de Club Dalton encara li queden dos anys en categoria junior però el seu alt nivell demostrat li va donar una plaça per participar el passat mes de febrer a Suècia en els Campionats del Món de snowboard cros absoluts. Romero a més, ja va completar una molt bona temporada a 2019-2020, on va destacar aconseguint l’històric bronze en els Youth Olympic Games de Lausanne. El rider basc de la RFEDI sembla seguir els passos del seu company d’equip al Movistar SBX Team i conciutadà Lucas Eguibar, actual campió del món després emportar l’or en els Mundials de surf de neu absoluts d’Idre Fjäll.

Després de la competició, Álvaro Romero ha tingut unes paraules d’agraïment: “Aquesta medalla és de tots! Moltes gràcies “. I ha afegit: “Els primers dies d’entrenament no van ser molt bé però avui des del primer moment m’he trobat al límit i m’he sentit molt còmode i ràpid al circuit tot i la dificultat de les rondes amb gent de molt nivell”.

El responsable de l’equip, el tècnic Àlex Martín, ha valorat molt bé el resultat: “És un resultat esperançador i volem seguir treballant seva evolució en el snowboard cros i afermant a Álvaro com a esportista i que pugui seguir aconseguint molt bons resultats. Vull agrair el treball d’Astor García, Jose Prieto i Álvaro López que han estat al Mundial Júnior amb Álvaro, així com de la resta de l’staff de l’equip amb Mateo Szul i Hilario Sánchez. També a tot l’equip de professionals amb els que treballem habitualment al CAR Sant Cugat”.

Per la seva banda, el tècnic Astor García també ha volgut valorar el resultat: “La cursa d’Álvaro ha estat molt difícil ja que li va tocar un heat molt complicat des del principi amb dos caps de sèrie després de fer el 8avo millor temps en les classificatòries. A la semifinal ha estat a punt fins i tot de deixar fora a el mateix Eliot Grondin. Álvaro ha estat molt fort i molt concentrat des del principi”.

En paraules del director esportiu de la RFEDI, Olmo Hernán: “Ha estat un gran treball d’un equip sòlid i amb relleu. Álvaro ha guanyat a esportistes dos anys més gran que ell i de primer nivell mundial. Felicitats a l’Àlex i Astor i a la resta de l’equip tècnic, determinant en aquesta evolució de l’snowboard espanyol”.

Com a representant seleccionat per la RFEDI en surf de neu també ha competit el català Toni Toledo (FCEH-BST), que ha acabat en una meritòria 20 posició després d’una gran carrera, molt treballada però on va haver de arriscar i finalment es va quedar molt a prop dels 16 millors del món.