Meritòria medalla de bronze de Queralt Castellet (31 anys) al Campionat del Món d’Snowboard que s’està celebrant a Aspen (USA). La rider de Sabadell ha anat de més a menys i a la tercera i definitiva ronda ha assolit la seva major puntuació (87,50) que li ha permés finalitzar tercera i guanyar la medalla de bronze. La d’aquest dissabte és la segona medalla de la rider catalana en un Campionat del Món, després de l’assolida a Kreischberg (Àustria) 2015.

L’or ha estat, com no, per a la jove Kim Chloe (20 anys), com ens té acostumats la nord-americana ha estat superior a la resta i revalida l’or que va assolir també als Estats Units, al pipe de ParkCity al 2019. La plata ha estat per a una regular Maddie Mastro.

Castellet, que passava a la final amb la segona millor nota de les finalistes, ens ha fet patir. Les coses no han anat com ella volia a les dues primeres rondes, però mentre esperaba la decissió dels jutges mirant a càmera deia “ a la propera, a la propera”; i a la tercera i definitiva baixada Queralt s’ha marcat una bona ronda que li ha volgut la medalla de bronce en la seva setena participación mundialista.

Estic molt contenta. Ha estat una final taquicàrdica. A la tercera rondaera tot o res i he sortit pràcticament tremolant, però amb ganes de finalizar una ronda com a mínim

La decisió dels jutges s’ha fet esperar, però finalment li han donat els 87,50 punts que li han servit per pujar al podi. Abans de fer-ho feia aquestes declaracions a l’agència EFE: “Estic molt contenta, la veritat que ha estat una final taquicàrdica. A la primera ronda m’he caigut al primer, a la segona m’he caigut en el backside 9 i la tercera era tot o res i he sortit pràcticament tremolant però amb ganes de finalizar una ronda com a mínim. I pensó que si hagués acabant el switx backside 5 bé em podria haver anat millor i hagués tret un millor resultat, però estic super contenta i feliç d’aconseguir una medalla”.

CLASSIFICACIONS

1.Kim Chloe (2000/USA): 93,75 punts

2.Maddie Mastro (2000/USA): 90,00 punts

3.Queralt Castellet (1989/ESP): 87,50 punts

4.Sena Tomita (1999/JPN): 86,50 punts

5.Haruna Matsumoto (1993/JPN): 77,25 punts