Núria Pau, única representant femenina de l’equip espanyol d’esquí alpí en el circuit de Copa d’Europa i del Món, va disputar aquest cap de setmana la Copa del Món de gegant a Sestiere, Itàlia. Va completar un descens amb molt bons parcials però un petit desequilibri a la porta quatre la va deixar fora de la segona mànega. Tot i això, l’esquiadora catalana s’emporta molt bones sensacions en pista i afronta la Copa d’Europa d’eslàlom d’aquesta setmana a Suïssa amb molta motivació.

Les condicions de la pista de Sestiere eren immillorables. La pista estava molt ben treballada i va aguantar molt bé pels dorsals alts. Estava dura, amb gel, però s’agafava bé als esquís. A més, feia fred i sol. Núria Pau se sentia preparada per a classificar-se per a la segona mànega però un petit error a la quarta porta la va deixar fora. A les tres primeres portes es va sentir molt còmode però a la quarta porta la pista estava més llisa i tenia una mica de compressió, i al no entrar bé amb els dos peus va patir un petit desequilibri que no va poder recuperar fins que quasi estava fora del traçat. Finalment, va poder recuperar la línia, va atacar al màxim i va aconseguir fer la resta del descens amb molt bons parcials. En el muro, la de Ribes de Freser va ser la vintena esquiadora més ràpida. Un resultat molt positiu que l’omple de motivació per a les pròximes competicions.

A Sestiere, Núria Pau s’hi sent com a casa, ja que l’any passat va ser el seu camp base i és la localitat del seu entrenador. Es va sentir molt acollida i recolzada, fet que la va ajudar a afrontar la carrera amb més força i confiança. Núria Pau, que compta amb el suport de la RFEDI i l’acompanyament d’Ecofrog, Rodi Motor Services, Vall de Ribes i la Diputació de Girona, disputarà el 23 i 24 de gener la Copa d’Europa d’eslàlom a Meiringen, Suïssa, i el 29 i 30 de gener la Copa d’Europa de gegant a Morzine, França.

 

Camí als Jocs Olímpics de Pequín 2022

 Núria Pau va començar a esquiar als tres anys a la Vall de Núria i gràcies a la seva extraordinària progressió, als 12 anys entra a la Molina Club d’Esports, als 16 a l’equip català d’esquí alpí i als 17 a l’equip Júnior de la RFEDI. El 2017, es queda fora de l’equip espanyol per no complir els seus criteris i decideix viatjar sola a Sud-Amèrica durant tres mesos per aconseguir la puntuació necessària per poder entrar de nou a l’equip espanyol i poder lluitar així per a competir als Jocs Olímpics de Pyongyang 2018.

Torna com a campiona absoluta de Slalom especial i amb el rànquing mundial suficient per reincorporar-se a la RFEDI. Competeix al circuit de Copes d’Europa per poder entrar als seus primers JJOO i ho aconsegueix just una setmana després que aquests s’acabessin. Això no la desmotiva i aquella mateixa temporada finalitza en 16ª posició a les finals de la Copa d’Europa de Slalom a Soldeu, Andorra. La següent temporada, 2018/2019, la finalitza amb una destacada 36ª posició al Campionat del Món d’Are (Suècia); com a Campiona Absoluta de Bèlgica, Luxemburg i d’Espanya, en aquest cas finalitza en primera posició en totes les modalitats: Slalom, Gegant i Super Gegant. Uns resultats que li proporcionen molta força i motivació per seguir lluitant pel seu somni olímpic i aconseguir tots els objectius marcats per aquesta temporada per anar fent camí fins a Pequín 2022.