Després de dues setmanes d’acció de primer nivell, el Campionat del Món d’esquí alpí FIS 2021 a Cortina d’Ampezzo (ITA) es va tancar el diumenge 21 de febrer. Durant les 13 competicions, moltes nacions van tenir l’oportunitat de brillar.

En total, deu nacions van guanyar medalles, mentre que Àustria va liderar la taula de medalles amb cinc medalles d’or, una de plata i dues de bronze. Suïssa va quedar molt a prop amb nou medalles en total, tres d’or, una de plata i cinc de bronze. França i Alemanya també van superar les expectatives amb el seu recompte de medalles.

Mikaela Shiffrin, l’esquiadora amb més medalles

També va ser un Campionat Mundial ple de múltiples medallistes. Mikaela Shiffrin va encapçalar tots els atletes amb quatre medalles totals, però la llista de múltiples medallistes va molt més enllà de la nord-americana.

Pel que fa als homes, guanyar diverses medalles van ser: Mathieu Faivre (2G), Vincent Kriechmayr (2G), Marco Schwarz (1G, 1B), Alexis Pinturault (1S, 1B), Loic Meillard (2B).

El costat femení va ser igual d’impressionant: Mikaela Shiffrin (1G, 1S, 2 B), Lara Gut-Behrami (2G, 1B), Katharina Liensberger (2G, 1B), Corinne Suter (1G, 1S), Petra Vlhova (2S).

Va ser una edició del Campionat del Món molt oberta, i on van destacar esquiadors dels que no s’esperava un rendiment tant alt. Esquiadors com Sebastian Foss-Solevaag, Katharina Lienberger, Marco Schwarz i Mathieu Faivre van ser medalles d’or inesperades, establint-se per al futur amb les seves fortes actuacions. Va ser realment un canvi de guàrdia ja que cap campió del món del 2019 va defensar el seu títol a Cortina.

També va ser una imatge completament diferent d’Are 2019, on només quatre atletes van aconseguir guanyar més d’una medalla. El comitè organitzador local de Cortina va perseverar en un dels avantatges més desafiadors de qualsevol campionat mundial de FIS amb canvis setmanals a les normes i reglaments de Covid-19. Però el Cortina LOC va rebre tots els desafiaments amb optimisme i encara va acollir campionats del món extremadament memorables. Fins i tot la mare natura no va poder esmorteir l’esperit de Cortina ja que es van poder organitzar les 13 carreres completes, tot i les condicions meteorològiques molt difícils, amb massa neu la primera setmana i massa sol la segona setmana.

La FIS vol agrair a Cortina LOC els seus esforços inermes i els seus esforços, els atletes i els equips pel seu treball i dedicació i els aficionats al nostre esport pel seu suport inquebrantable.

El Campionat del Món d’esquí alpí FIS 2023 se celebrarà a Courchevel-Meribel (FRA).