Aymar Navarro posa rumb a Suïssa per disputar per segona vegada en la seva carrera esportiva a la Gran Final del Freeride World Tour. Després d’aconseguir dos Top10 a Andorra i una destacada actuació a Àustria que es va truncar amb una caiguda en la part baixa de la davallada, l’aranès va aconseguir classificar-se en el selecte grup dels 10 millors esquiadors del món que s’enfrontaran a la llegendària Bec des Rosses, meca del freeride mundial, en què a més serà el 25 aniversari de l’Xtreme Verbier.

Situat a la 9a posició de la classificació general gràcies als seus resultats en les dues proves que es van disputar a Ordino-Arcalís (6è en la primera i 8è a la segona), Navarro arriba a Verbier amb un gust agredolç després de no poder completar el seu descens a Fieberbrunn que, de no haver perdut un esquí en un salt de la part baixa, bé podria haver suposat un pòdium gràcies al salt que va realitzar a la part alta.

Verbier és una cara que m’agrada molt, del meu estil, però alhora una muntanya que et posa al teu lloc. Competir allà és tot un repte, pel que caldrà donar el 200%

De fet, el FWT ha premiat aquest salt amb el ‘Peak Performance Radical Moment’ i el ‘Dynastar Technical Move’. Malgrat tot, Aymar arriba a Verbier amb la motivació intacta i recuperat físicament de les seqüeles que li va deixar la caiguda. El seu esquí al llarg d’aquesta temporada 2021 de l’FWT ha estat molt regular, buscant sempre línies apropiades per a un estil que sempre destaca per la seva agressivitat i tècnica.

“Tot i que la caiguda en Fieberbrunn em va deixar un sabor agredolç, estic molt content per haver aconseguit l’objectiu de classificar-me per a la gran final. Verbier és una cara que m’agrada molt, del meu estil, però alhora una muntanya que et posa al teu lloc. Competir allà és tot un repte, pel que caldrà donar el 200%”, declara l’esquiador aranès.

Encara està per confirmar el dia de competició per part de l’organització, però les informacions meteorològiques deixen entreveure que pot haver-hi una finestra per a la celebració de la Gran Final entre el proper diumenge dia 21 i dilluns 22. La retransmissió de la mateixa es podrà seguir en directe en els canals habituals del Freeride World Tour.