La competició internacional d’esquí alpí més important d’Europa en categoria U16, l’OPA Cup, va arrencar el dimarts 11 amb la prova de súper-G (SG) i ha disputat el dimecres 12 de febrer la prova de gegant (GS), amb participació de més de 100 esquiadors de 10 països amb gran tradició en esports de neu.

L’espanyola June Garitano, novena, ha tornat a entrar al Top 10 de la classificació, en un podi dominat per les austríaques i amb triomf de Victòria Olivier. En homes, s’ha imposat el francès Dylan Hacquard.

[GALERIA DE FOTOS: LES MILLORS IMATGES DEL GEGANT DE L’OPA CUP DE BAQUEIRA]

L’OPA Cup U16, coneguda també com Alpen Cup, que es disputa a Baqueira Beret de l’11 al 13 de febrer, va arrencar ahir dimarts amb les proves de super-G i el dimecres ha estat el torn per a la prova de gegant (GS). Les bones condicions meteorològiques i una òptima duresa de pista del Stadium Fernández Ochoa de Beret han acompanyat als esquiadors en una competició molt tècnica. .

Aquesta competició continental compta amb la presència de 10 països, entre ells les potències líders de l’esquí com són Itàlia (20 participants), Àustria (12), EUA – com a país convidat- (6), Suïssa (4), República Txeca (6 ), Alemanya (16), Eslovènia (6), França (20), Andorra (6) i Espanya (10).