El dissabte 5 de febrer, a les 10.00 hores, se celebrarà la prova “Sprint Salomon”, que aquesta edició serà també Campionat d’Espanya de Sprint.

El diumenge, dia 6 de febrer, es disputarà la 42a edició de la Marxa Beret, amb un circuit popular de 10 km en la zona de Beret i Orri; el de 21 km en la zona de Beret, Orri i Montgarri i el circuit de 42 km a la zona de Beret, Orri, Montgarri i direcció Marimanha.

El recorregut definitiu podria variar durant aquests últims dies si els tècnics de l’esdeveniment així ho decideixen a causa de les condicions.

La mítica competició popular d’esquí de fons acull habitualment fondistes de tota la península i també de molts països europeus. Es competirà en tres distàncies: circuit de 10 km en la zona de Beret i Orri; 21 km la zona de Beret, Orri i Montgarri i 42 km en la zona de Beret, Orri, Montgarri i Marimanha. en l’edició 2022, després de l’anul·lació de 2021 a causa de la pandèmia, s’espera una nombrosa assistència a pesar que es trobarà a faltar a Jaume Pueyo (CEFUC-*FCEH) i Imanol Rojo (Uzturre-*NKEF), que es troben en els JJOO de Beijing’22. Per part seva, María Iglesias (ANEC-*FCEH) no podrà participar tampoc en la prova en estar disputant la Alpen OPA Cup en Planica (Eslovènia). Sí que seran presents els fondistes de clubs i centres de tecnificació de les federacions autonòmiques.

La Marxa Beret és molt més que una competició, és una de les proves d’esquí nòrdic més consolidades que es realitzen en la península. Més enllà dels esportistes amb llicència, la majoria dels participants és un públic familiar i grups d’amics que s’ho prenen com una festa de l’esquí de fons sumant al voltant d’un miler d’inscrits. Més informació i inscripcions: www.marxaberet.com

Aquesta gran competició està organitzada pel Conselh Generau d’Aran, de la mà de Baqueira Beret i el Conselh Esportiu dera Val d’Aran. Compta amb la col·laboració de l’Associació Voluntaris Vall d’Aran, l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, Diputació de Lleida, Pompièrs d’Aran, Aran Salut, Mossos d’Esquadra, INS d’Aran, a més de la Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i els diferents patrocinadors.

Programa: 

Divendres, 4 de febrer

16:00 – Obertura de la Sala d’Inscripcions (Conselh Generau d’Aran, Plaça d’Aran)

20:30 – Tancament Sala d’Inscripcions

Dissabte, 5 de febrer

09:00 – Obertura de la Sala d’Inscripciones (Conselh Generau d’Aran, Plaça d’Aran)

10:00 – Campionat d’España “Sprint Salomon” Pla de Beret (Centre Polivalent de Vielha)

19:00 – Repartiment de premis Campionat d’España (Centre Polivalent de Vielha)

19:30 – Presentació «42ª Marxa Beret»

21:00 – Tancament de la Sala d’Inscripcions

Diumenge, 6 de febrer

10:00 – Sortida 42ª Marxa Beret

13:30 –  Repartiment de premis (Beret)

14:00 – Cerimònia de Tancament (Beret)

15:00 – Tancament del circuit