A partir del diumenge 20 fins al divendres 25 de març a Voukatti (Finlàndia), es disputarà el Festival Olímpic de la Joventut Europea (EYOF), amb esportistes dels 50 països membres de l’associació de Comitès Olímpics Europeus. Espanya tindrà 8 representants en esports de neu (RFEDI) participant en les modalitats d´esquí alpí, esquí de fons i surf de neu.

A Voukatti les joves promeses disputaran els EYOF per començar a donar forma al seu somni olímpic de futur i, si és possible, guanyar el màxim de medalles a les seves disciplines.

Vuokatti a Finlàndia albergarà el Festival del 20 al 25 de març del 2022 amb la participació de joves atletes de tot Europa. Els esports d´hivern viuran fortes emocions amb les diferents modalitats que tindran lloc en aquesta competició, que són les d´esquí alpí, esquí de fons, surf de neu, biatló, combinada nòrdica, salt d´esquí, curling, hoquei sobre gel i patinatge artístic .

A la modalitat d’alpí participaran les esquiadores Leire Sánchez, de 19 anys, del club COPOS – Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), i Paloma Antúnez, de 18 anys, del club CERLER ANETO – Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI Aragón) i els esquiadors Aniol Torres, de 18 anys, del club GRANUEC – FCEH i Jonás Sánchez també de 18 anys d’edat del COPOS SKICLUB – FCEH.

Tots quatre van competir a les especialitats de Slalom (SL), Paral·lel per Equips (TP) i Paral·lel Individual (PSL). La modalitat d´esquí de fons estarà representada per l’esquiadora Alaia Juaristi Etxabe, de 17 anys, del club UZTURREFederació Basca d’Esports d’Hivern (NKEF) i l’esquiador del BELLVER – Federació Catalana d’Esports d´Hivern (FCEH) Bernat Sellés, també de 19 anys.

Per a la modalitat de surf de neu Big Air (BA) i Slopestyle (SS), representaran Espanya la catalana Nora Cornell (en cas que hagi aconseguit recuperar-se a temps de la lesió), de 16 anys, del CSFC – Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i Narcís Salleràs, de 17 anys, del CSFC – Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).

Calendari de competició per als espanyols de neu:

21 7.5 km F(M) / 10 km F(H)

22 Eslàlom (SL) + 5 km C (M) / 7.5 km C (H)

23 Big Air (BA) + Eslàlom classificatori paral·lel (SL)

24 Paral·lel per equips (TP) + SP 1,2 km F (M) / SP 1,5 km F (H)

25 Slopestyle (SS) + Slalom Paral·lel (PSL) + Relleus mixts 4 x 5 km