El pilot de skeleton Ander Mirambell ha finalitzat la seva tercera cita a la Copa Amèrica de Lake Placid (New York, Estats Units) amb una nova tercera plaça, fet que li ha suposat sumar un or i dos bronzes i un bon sac de punts al seu carrera per als Jocs Olímpics de Pequín 2022, els que serien els quarts de la seva carrera esportiva. A més, aquest bronze li ha suposat finalitzar com a subcampió de la general a la Copa Amèrica després de l’australià Dennis Timmings, que ha competit en una prova més que l’esportista espanyol.

Mirambell assegura que ha fet les dues millors sortides de les tres proves, encara afligit pel dolor, perquè tenia moltes il·lusions a aconseguir la tercera victòria a la general de la Copa Amèrica. A la primera mànega ha finalitzat en segon lloc, on ha destacat especialment la part final, però a la segona baixada un error en traçar el revolt 10 li ha penalitzat tot el tram final del circuit i li ha fet baixar del segon al tercer lloc, quedant-se així fora de la victòria a la general del circuit.

De totes maneres, el pilot barceloní reconeix haver fet “la millor temporada dels darrers quatre o cinc anys, ja que surto amb més punts que els que he aconseguit els anys anteriors mancant una última cita per poder estar als meus quarts Jocs Olímpics”.

He fet millor temporada dels darrers quatre o cinc anys, ja que surto amb més punts que els que he aconseguit els anys anteriors mancant una última cita per poder estar als meus quarts Jocs Olímpics

La triple cita de Lake Placid li ha permès “haver solucionat gran part de la classificació per als Jocs, encara que encara falta per veure què passa a les tres properes carreres de la Copa del Món, però de moment pinta molt bé la cosa. El que és segur és que cal estar contents amb el que ha passat i sumar aquests aprenentatges. Aquestes coses només passen quan vas al límit i arrisques per estar el més amunt possible. Em sento orgullós de ser així”.