La Copa del Món de Skeleton 2020-2021 tanca el teló a Igls, a prop d’Innsbruck, Àustria, circuit que acollirà la 90a participació d’Ander Mirambell en aquesta competició i que té per a ell un cert vincle sentimental, ja que aquí on, al novembre de 2005, va acudir a treure la llicència de pilot.

Mirambell, que manté el seu estatus en l’elit de l’esport des de 2008 de forma ininterrompuda, acudeix a aquesta cita amb el repte d’assolir el top 20 en condicions gens favorables, com a conseqüència d’una les molèsties que arrossega des de la passada setmana i que ha tractat de forma conservadora. A aquesta incògnita s’uneix l’estat del gel matí (10h directe Teledeporte / Youtube IBSF), si les temperatures pugen tal com avancen les previsions meteorològiques.

Són 90 curses, però la il·lusió i les ganes segueixen sent les mateixes que el dia del debut

Mirambell es retroba demà divendres amb la història: “La meva propera cursa serà la 90a de Copa del Món, nombre que molt pocs pilots han aconseguit assolir i que em fa sentir una privilegiat d’aquest esport. Porto a l’skeleton des de novembre de 2005, just quan vaig venir a InnsBruck a treurem la llicència de pilot. En aquell temps somiava amb, algun dia, obrir pista per als pilots de Copa del Món”.

Poc imaginava el pilot espanyol que, des de 2008, es mantindria ininterrompudament en l’elit mundial, condició que seguirà, al menys, una campanya més. Assoleixi el top 20 o no, Ander tancarà la Copa del Món 2020-2021 amb la satisfacció d’haver complert l’objectiu que es marcava al desembre, i que té com a meta última els Jocs Olímpics de Beijing 2022: “El millor camí és lluitar contra els millors i comparar-se. La realitat ha superat les expectatives i demà, davant el circuit menys favorable i amb rivals amb els que lluitaré per estar als Jocs, tindrem una nova ocasió d’aprendre i créixer com a esportista. Són 90 curses, però la il·lusió i les ganes segueixen sent les mateixes que el dia del debut”.

La cita d’aquest divendres serà de tot menys senzilla, en primer lloc pel perfil de l’circuit: “Igls és curt (1.218 metres), el que converteix a la sortida en més important que en qualsevol altre traçat. Serà una veritable prova de foc. La segona clau seran els reglatges, que caldrà afinar com a conseqüència de la previsió meteorològica, que avança possibilitat de pluja i una pujada espectacular de les temperatures. Venim d’entrenar aquesta setmana amb neu i amb almenys quatre a cinc graus, així que veurem les condicions de el gel demà”.

Un altre dubte serà el seu estat físic, que arrossega molèsties des de la cita de la setmana passada a Königssee i que ha seguit aquests dies un tractament conservador apostant tot a la carrera de demà.