Ander Mirambell comença demà dijous el seu desè mundial consecutiu de skeleton a Altenberg, Alemanya, el mateix traçat en què, l’any 2007- 2008, iniciava aquesta singular i reeixida aventura. Carregat de moral després d’imposar a la Copa Amèrica i el primer Campionat d’Espanya de la disciplina, el pilot espanyol afronta el segon circuit de el món amb el handicap de competir sense entrenador i sota unes condicions meteorològiques que estan fent de les baixades una loteria. Les quatre mànigues de la competició podran seguir íntegrament en directe per Teledeporte i el Youtube de la IBSF (dijous 10h i 12h, i divendres13h i 15h).

Mirambell es disposa a atacar l’últim gran repte de la temporada 2019-2020, una de les més singulars i reeixides de la seva carrera tant a nivell personal com professional: “Arribar a l’Mundial d’Altenberg amb els deures fets és el millor que ens podia passar . Mai podria imaginar competir durant tants anys en l’elit lluitat per estar entre els millors any rere any “. El camí iniciat a Altenberg 2007-2008 arriba després d’una temporada diferent en què el pilot espanyol ha fiat sumar tots els punts a el camí a la Copa Amèrica ja escasses aparicions a la Copa d’el Món, una tàctica que, donada la nova normativa de classificació per a la cita mundialista, per la qual resulta obligat ser top 60 de el rànquing i més inclou limitació per països, sonava a molt complicada però que a la fi s’ha resolt amb gran èxit.

Les tres claus per afrontar aquest Mundial

Superat el tràngol de la classificació, Mirambell afegeix graus de dificultat a l’afrontar el segon circuit més difícil de l’món sense entrenador. La pista d’Altenberg compta amb 1.410 metres de longitud i 17 viratges que estan sent un malson per a molts pilots, al que s’uneix la complicació meteorològica d’aquests dies: “En particular la corba 4, la famosa Omega, en la sortida es pot veure als pilots realitzar ‘escorpins’ per evitar bolcar. Una imatge clàssica. Després hi ha la sortida de la 9 cap a un Kreisel, que és una bogeria, per després afrontar la zona final a una velocitat molt alta i amb molta pressió … Tot això seria però això seria menys difícil si les condicions fossin constants, però la pluja, la neu i la manca de treball de preparació de el gel converteixen l’estat de la pista en una loteria cada vegada que baixes. No saps si afrontaràs una pista ràpida o dos segons més lenta d’un dia a un altre. Tot això afavoreix molt als pilots de casa, que tenen tot a punt de cara a la cursa. Tant de bo algun dia puguem jugar a casa nosaltres també “.

Mirambell apunta tres claus per afrontar amb opcions aquest Mundial: “La primera és la regularitat. Tenim el pilotatge i ara falta que els canvis que hem treballat a la sortida. si som capaços d’encadenar tres bones baixades, arriscant i salvant l’Omega, tenim grans opcions de ser competitius. La segona serà l’ordre de sortida, i lligada a ella la tercera: les condicions de la pista. Llevat que el sorteig ens afavoreixi i ens correspongui un dels tres primers nombres, sortirem en posició 32ª. En aquest cas, si tenim un dia com els dels entrenaments serà complicat, perquè el circuit empitjora d’un a dos segons entre el primer i l’últim per causa de la humitat”.

El Mundial d’Altenberg iniciarà demà dijous amb les primeres dues baixades (10 i 12h) per concloure en divendres amb la tercera (13h) i la quarta i definitiva, en aquest cas exclusiva per als 20 millors classificats (15h).