En el decurs de la presentació de les novetats de Grandvalia Resorts per aquesta temporada, s’ha destacar que les estacions de Grandvalira Resorts tornaran a ser escenari de les competicions nacionals i internacionals de més alt nivell:

  • Audi FIS Ski World Cup (10 i 11 de febrer del 2024): la Copa del Món femenina d’esquí alpí torna a Soldeu per tercera vegada (2012 i 2016), només un any després d’haver acollit les Finals de la Copa del Món per segon cop. La pista Avet acollirà les proves d’eslàlom i eslàlom gegant. D’altra banda, la FIS ha situat Grandvalira a la llista provisional del calendari de la Copa del Món masculina del 2026.
  • Copa del Món de Quilòmetre Llançat (del 12 al 15 de març del 2024): aquesta cita de l’esquí de velocitat torna a Grau Roig. L’escenari serà novament la pista Riberal KL, que compta amb una longitud de 1.050 m i 200 m de desnivell, als quals cal sumar la rampa de sortida que permet als esportistes arribar a velocitats puntes que freguen els 200 km/h.
  • Copa del Món d’esquí de muntanya ISMF Comapedrosa Andorra (del 19 al 21 de gener del 2024): Arinsal acollirà les dues proves ja tradicionals, la Individual Race, que contempla 3 recorreguts diferents amb sortida i arribada al Xalet Igloo d’Arinsal, i la Vertical Race, que compta amb 2 recorreguts.
  • Freeride World Tour (entre l’1 i el 7 de febrer del 2024): per desè any consecutiu, Ordino Arcalís rebrà una prova del Freeride World Tour, el circuit internacional més important d’aquesta modalitat amb els millors riders del món.
  • Freeride Junior Tour (3 o 4 de febrer del 2024, Ordino Arcalís).
  • Jam Extreme Freeride World Qualifier (entre el 14 i el 17 de març del 2024, Ordino Arcalís).
  • Trofeu Borrufa (del 22 al 25 de gener del 2024): Ordino Arcalís acollirà la 32a edició d’una de les competicions internacionals d’esquí alpí més importants per a joves d’entre 11 i 16 anys, l’oportunitat perfecta per veure en directe les futures estrelles de l’esquí.
  • UCI MTB World Championships (del 27 d’agost a l’1 de setembre del 2024): Pal Arinsal serà la seu per segona vegada (2015) la cita més important del món de la BTT, un esdeveniment per al qual l’estació ja fa temps que hi treballa donada la magnitud de la seva repercussió.

Candidatura Andorra 2029

Andorra torna a apostar fermament per convertir-se en la seu d’uns Campionats del Món d’esquí alpí, l’esdeveniment més important a nivell mundial d’aquest esport. L’experiència assolida durant els darrers anys i l’èxit organitzatiu de les Finals de la Copa del Món 2019 i 2023, i altres competicions d’alt nivell, han permès que Andorra afronti novament el repte de presentar la seva candidatura per a rebre els Campionats del Món 2029.

En cas que Andorra sigui escollida comptarà amb un pressupost de prop de 46 milions d’euros que serà íntegrament finançat per la FIS a partir dels drets de televisió i de màrqueting, venda d’entrades i marxandatge, de manera que no comportarà cap despesa a les entitats públiques. A més, la seva celebració estima un impacte econòmic de 45 milions d’euros. La votació per escollir la seu es durà a terme a Reykjavík (Islàndia) el pròxim 4 de juny, i les altres estacions que hi opten són Val Gardena (Itàlia) i Narvik (Noruega).