L’esquiador de la RFEDI del Club d’Esports La Molina, Albert Ortega Fornesa, ha fet història al obtenir tres grans resultats per a l’esquí alpí espanyol en uns Mundials.

Als seus 22 anys, aquesta jove promesa de l’esport d’hivern espanyol demostra un gran potencial de futur amb aquests encomiables resultats. De fet, la posició 21a de aquest 19 de febrer significa el millor resultat per a l’esquí masculí espanyol des de la 14a posició en un GS de Campionats de Món per part de l’aragonès Jorge Pérez Villanueva a Lake Placid 1980.

Són tres resultats sòlids però tinc fam de més i d’estar més endavant, encara cal polir molts defecte

L’esquiador de Rossignol va comentar després de la prova que: “hem estat força consistents en condicions molt complicades, s’han vist diversos corredors fora, però hem esquiat fort i ho hem barallat bé”. El català ha conclòs que: “Són tres resultats sòlids però tinc fam de més i d’estar més endavant, encara cal polir molts defectes, però marxo amb bones sensacions per al que queda de temporada. Estic molt content pel suport de tantes persones darrere”.

El barceloní ja va demostrar estar en plena forma en la seva primera prova d’aquests Mundials, el supergegant disputat el passat dia 11 de febrer en el qual l’esquiador es va ficar en la posició 22 després d’un descens impecable per la complicada pista de Tofana.

Però va ser el dia 15 a la combinada alpina quan l‘esquiador de La Molina va quallar un resultat històric després del qual es convertia en el desè espanyol que entra en el top 12 en uns Mundials. No ho feia ningú de l’equip masculí des de 1980: Paquito Fernández-Ochoa a Lake Placid, en la combinada també on va ser 5è. L’esquiador de l’equip RFEDI seria el 30 després de la primera mànega de supergegant però va remuntar 18 places gràcies a l’eslàlom per acabar 12è, a cinc segons i catorze centèsimes d’el temps guanyador marcat per Marc Schwarz (AUT).

Marxo amb bones sensacions per al que queda de temporada. Estic molt content pel suport de tantes persones darrere

L’esportista va expressar la seva satisfacció després de la prova de SL de la combinada alpina destacant que “he estat sòlid en les dues proves, el supergegant la pista estava molt diferent a la del dia 11, amb una neu més agressiva. En l’Eslàlom la neu estava duríssima per què havien regat la pista a consciència perquè es gelés però he sabut adaptar-me. És un èxit de tot l’equip i de la federació”.

L’esquiador de la Molina és el més versàtil dels seleccionats espanyols per a aquests mundials, dedicant-se tant a la velocitat com a les disciplines tècniques. Ortega és el 117 de l’món d’Eslàlom Gegant en el rànquing de punts FIS. Va acabar una gran temporada, amb una 8a posició a la Copa d’Europa de 2020 a Sella Nevea (Itàlia) en Combinada Alpina. En el gegant inaugural de la Copa del Món de Solden (Àustria) el passat octubre, el català va quedar a només 88 centèsimes d’el tall per disputar la segona mànega.

És de la Molina Club d’Esports i en l’època de tecnificació es va formar al CETDI de Sierra Nevada i en el de la Val d’Aran abans d’entrar en l’equip nacional. El títol mundial de GS ha estat per al francès Mathieu Faivre que ha guanyat la seva segona medalla d’or després de l’eslàlom paral·lel. Ha fet un temps de 2: 37.25 i va superar per 63 centèsimes el segon, l’italià Luca de Aliprandini.