Adur Etxezarreta (NKNF-ESQNV) el navarrès, enfoca el seu segon bloc de competicions del circuit de Copa del Món de velocitat a Amèrica. Del 29 novembre al 4 de desembre competirà als Descens (DH) i Supergegant (SG) de Beaver Creek (EUA) a la mítica pista de Birds of Prey.

L’esquiador RFEDI-Spainsnow va estrenar la temporada, del 22 al 27 de novembre, a les Copes del Món de Lake Louise, Canadà. El velocista navarrès apunta molt alt després dels bons resultats aconseguits la temporada passada amb una remarcable actuació als Jocs Olímpics d’Hivern de Beijing 2022, on va aconseguir la millor marca d’un espanyol en un descens olímpic amb una increïble 17a plaça.

Adur considera que “els entrenaments aquesta pretemporada han anat molt bé. A les primeres curses a Lake Louisse no vaig aconseguir esquiar el millor que sé, així que no he pogut donar-li el millor començament possible a aquesta temporada. Ara som a Beaver Creek on he aconseguit sentir-me millor en aquestes primeres baixades. El meu objectiu aquí, és saber esquiar al meu nivell, vull aprofitar bé l’entrenament que tenim demà. Amb moltes ganes del cap de setmana perquè arribin les curses. Lluitarem tot el que es pugui”.

Lucas Eguibar (NKEF-DALTON) i la resta del Movistar SBX Team, Álvaro Romero (NKEF-DALTON), Bernat Ribera (FCEH-CSFC) i Toni Toledo (FCEH-BST) donaran el tret de sortida al circuit de màxim nivell en Les 2 Alps el proper 2 i 3 de desembre. Aquesta Copa del Món s’havia de disputar el darrer cap de setmana d’octubre, però va ser ajornada fins a aquesta data per condicions de pista. Arriben a aquest esdeveniment després de les primeres competicions de la temporada al circuit de Copa d’Europa de Pitztal, Àustria, el 23 i 24 de novembre passat.

Alex Martín, el director tècnic del Movistar SBX Team, comenta el seu pla d’acció per al cap de setmana a Les 2 Alpes, manifesta que “l’equip arriba amb bones sensacions sobre les taules. Aquests primers dies farà bon temps, temperatures força fredes i a més, acaba de nevar. La glacera sembla que està en bones condicions. El circuit serà llarg i això beneficia els 4 membres de l’equip, on ja van poder entrenar a l’estiu amb bones sensacions. Evidentment, encara que sigui el mateix circuit, ens trobem amb un altre tipus de neu i amb circumstàncies diferents. Les sensacions després de la Copa Europa de Pitzal van ser bones. Venim ben preparats, Lucas hauria d’estar al davant i els joves (Alvaro, Bernat i Toni) lluitaran per classificar-se”.

D’altra banda, Mateo Szulz, integrant de l’equip tècnic de Lucas, comenta que “després de realitzar el nou tractament d’infiltració a Lucas volíem veure sensacions. La veritat és que l’esquena ens ha donat un respir, hem tingut continuïtat i hem pogut treballar molt bé a la pretemporada. Teníem moltes ganes que arribessin les competicions, creiem que en Lucas arriba en un moment de forma molt bo, amb l’esquena molt bé i sense molèsties. Hem pogut entrenar molt bé fent petits ajustaments al nou material ia les botes. Lucas està preparat per competir al màxim nivell, les sensacions són bones. Esperem estar en un top 8. Estem il·lusionats esperant les curses i afrontem l’inici de manera molt positiva i amb moltes ganes.”

Imanol Rojo (NKEF-UZTURRE) el fondista es desplaçarà a Lillehammer, Noruega per a la segona prova de la temporada de Copa del Món per tal de participar en els esdeveniments següents: 10km Lliure (F) i 20km Clàssic (C) el divendres 2 i el diumenge 4 de desembre. Imanol ja ha disputat 70 proves de la Copa del Món, a més d’haver participat en fins a cinc mundials absoluts. Ha estat olímpic a Sochi’14, a PyeongChang’18 ia Beijing’22. En aquests últims JJOO va participar en 3 proves i en 2 d’elles va millorar la marca espanyola amb dues 21a posicions, al Skiathlon i als 50 km lliures.

Imanol Rojo se sincera comentant que “els entrenaments de pretemporada han anat molt bé encara que esperava millors resultats a Ruka. Ara l’objectiu és seguir millorant, de cara a les Copes del Món següents, com les de Lillehammer per anar arribant a poc a poc bé al Tour de Ski que tindrà lloc del 31 de desembre al 8 de gener i sobretot per anar avançant posicions de de cara al mundial que se celebra a Planica, Eslovènia del 21 de febrer al 5 de març, ja que és el meu objectiu principal. Esperem continuar millorant”.