Jordina Caminal va aconseguir ahir dues bones curses de supergegant a Corralco (Xile) que la van proclamar guanyadora de la SAC (Copa de Sud-Amèrica) de supergegant, la qual cosa li permetrà sortir no més enllà del dorsal 31 a les pròximes Copes d’Europa. L’andorrana ha tancat aquesta SAC de supergegant amb dues victòries, una segona plaça i una tercera, a les curses de Corralco i, anteriorment, a La Parva

Amb una victòria i una segona posició en la jornada de supergegant SAC del divendres, l’andorrana es va proclamar campiona de les SAC en la disciplina després de les quatre proves del calendari sud-americà. Això significarà un salt de qualitat en les pròximes curses de Copa d’Europa, ja que per normativa amb aquest títol tindrà, com a màxim, un dorsal 31. Amb això assegurat, les opcions de continuar millorant augmenten per l’esquiadora de la FAE.

En un primer SG Caminal va ser segona amb +0.89 de la guanyadora, la britànica Giselle Gorringe (1.14.30), mentre que tercera finalitzava la canadenca Emma James a 2.28. Aquí, l’esquiadora andorrana sumava 80 punts SAC.

També millorarà punts FIS

A l’altre SG, Caminal s’imposava amb un crono de 1.12.62, sumant 100 punts SAC i marcant a més 39.19 punts FIS que li permetrà rebaixar punts FIS: té 38.93 actualment, però aquests 39.19 són millors que el segon millor resultat que tenia fins ara, 41.98 assolit a La Parva aquest estiu, per fer mitjana amb els 35.88 que és el seu millor registre, també aconseguit a La Parva. A la cursa, Caminal va deixar la segona, Gorringe, a 1.44, i la tercera, la xilena Matilde Pinilla, a 3.79.

Guanyadora de les SAC en SG

Caminal ha guanyat la SAC en SG amb 340 punts després de les curses de La Parva i Corralco. Segona ha estat la britànica Gorringe amb 209 i tercera la nord-americana Haley Cutler amb 160. Caminal ha guanyat en total dues curses i ha fet segona i tercera en una ocasió, respectivament.

Jordina Caminal, esquiadora: “Als descensos no he sabut adaptar-me a la pista i no he tret gaires bons resultats, però vam anar de menys a més, la qual cosa em va permetre als supergegants treure un bon esquí i unes bones carreres, sobretot a la segona, amb millora de punts. Aquests resultats m’han permès guanyar la general de la SAC i el més important és que això em permetrà tenir el dorsal 31 a les Copes d’Europa i així des d’un principi atacar les Copes d’Europa des d’una posició més avançada”.