Participar en la primera edició de la Trail Blanc de l’Ours que se celebrarà el pròxim 1 de març, fer classes de cuina a 1800 metres d’altura, viure una experiència típica en una granja, gaudir de l’Ski & Spa o combinar una sortida matinal amb raquetes amb una tarda de classes d’aquarel·la, són algunes de les propostes més originals d’aquesta estació del Pirineu francès.

El pròxim diumenge 1 de març tens una cita a Artouste per participar o seguir de prop la primera edició de la Trail Blanc de l’Ours. L’estació de neu dels Pirineus Atlàntics és un dels millors escenaris per gaudir d’aquest tipus de competició pel seu alt Compromís amb la conservació del patrimoni i la natura, però també és el domini perfecte per gaudir d’una estança original a la neu, amb l’avantatge de ser una de les estacions d’esquí més econòmiques i atractives dels Pirineus (www.lespyrenees.net).

Una de les estacions d’esquí més econòmiques dels Pirineus

A l’oest dels Pirineus, a uns quilòmetres del port de Portalet i de l’estació de Formigal, hi ha la meravellosa Artouste, la destinació de neu on fer el que realment un desitgi. És tot un exemple de natura en estat pur i un dels dominis més atractius quant a qualitat / preu. L’estació ofereix el forfet de dia per 19 euros als adults; i, 9 euros, als infants d’entre 4 i 14 anys. Els menors de 4 anys tenen l’accés gratuït. A més, ofereix un pla de migdia immillorable pels esquiadors que no volen esquiar tot el dia. El preu per esquiar migdia a l’estació d’Artouste és de 14 euros (adults) i 7 euros (infants d’entre 4 i 14 anys).

5 activitats originals a Artouste
1. Participa en la primera edició de la Trail Blanc de l’Ours

La primera edició d’aquesta trobada que promet ser mítica tindrà lloc el diumenge 1 de març, a les 7.00 h del matí al telecabina d’Artouste. La carrera s’iniciarà a les 7.45 h, amb un itinerari de 8 km i 600 metres de desnivell positiu. Per participar en la Trail Blanc de l’Ours pots recollir el teu dorsal a la Maison d’Artouste, de les 17.00 h a les 20.00 h, o fins al mateix dia de la competició, de les 6.00 h a les 7.00 h del matí.

P.V.P. inscripció: 12 €.  INFO: www.pyreneeschrono.fr

2. Classes de cuina amb l’Alexandra Casadebaig

Cuinar a 1800 metres d’altura en el màgic entorn del Pourtalet és la proposta de l’Alexandra

Casadebaig, quarta generació de l’hotel du Pourtalet situat a la frontera amb Espanya, davant del Pic du Midi de Ossau i al cor del parc nacional. Alexandra proposa aprendre a cuinar una especialitat de la zona, postre inclòs.

P.V.P.: 75 € per persona.

3. Viure una experiència típica en una granja

Què et semblaria viure en una granja típica de la zona durant un cap de setmana? Regis és pastor, cuida les seves ovelles en una granja de tamany mig, elabora el seu propi formatge de muntanya i et proposa combinar l’esquí amb les activitats quotidianes de la granja durant un cap de setmana. Allotja’t en un confortable apartament en el centre del poble que lloga.

4. Gaudir de l’Ski & Spa

A Artouste també és possible practicar l’Ski & Spa. L’Ingrid Doumecq ha creat l’Spa Montagne a Laruns, un lloc únic on l’esperit de la muntanya es respira en cada racó. La decoració que planteja l’entorn i una marca cosmètica elaborada a base de plantes de muntanya fan que tot respiri la tranquil·litat amb la seva experiència en benestar.

5. Combinar raquetes de neu amb classes d’aquarel·la

Una de les altres experiències originals a Artouste és combinar una sortida matinal amb raquetes de neu a la Vall d’Ossau, amb una tarda destinada a l’aprenentatge de la tècnica de l’aquarel·la. La sortida en raquetes de neu comporta algunes diferències respecte a les sortides convencionals, ja que inclou pauses per fer fotos, fer esbossos i observacions. Després del pícnic, arriba la tarda d’aquarel·la que té lloc en estudi o a l’exterior. Ho aprens tot pel que fa a aquesta tècnica, la seva transparència en els paisatges nevats observats durant el matí. P.V.P.: 60 €/persona.

INFO: Oficina de Turisme d’Artouste. Laruns 64 440. T.: +33 (0)5 59 05 31 41. www.ossau-pyrenees.com

Artouste, una muntanya de llibertat

Una muntanya de llibertat per gaudir de l’esquí al bosc, de l’esquí segur fora pista, de les sensacions fortes, de les pistes tècniques i esportives, dels espais preservats i dels espais freestyle, de les pistes per a principiants i de l’espectacular vista panoràmica sobre el “Pic du Midi d’Ossau”.

Els sectors del Sagette i d’Arracou estan destinats a les famílies. Disposen de pistes per a principiants, un Kid’s park i una pista per a trineus davant del Pic du Midi d’Ossau. Al sector de Seous hi ha l’snowpark per gaudir de les aventures del freestyle i dels salts; la zona de freeride, a la que pots iniciar-te a l’esquí fora pista i provar amb total seguretat, les sensacions noves que ofereix la neu; el border cross, un circuit lúdic traçat amb corbes i salts, que permet fins a un total de quatre esquiadors a la vegada.

Per la seva banda, en el sector de Soussoueou es practica l’esquí de pista entre els pins. Aquest és l’espai més apreciat pels amants de la natura i que troben en aquest entorn, l’ambient ideal que combina esport i contemplació. En aquest mateix sector hi ha la zona lúdica “shred zona”, amb una pista equipada de mòduls en els marges.

L’essència del poble

Situat en un paratge excepcional, Artouste es troba als marges del llac de Fabrègues. És un poble petit i privilegiat, amb un total de 800 llits. Càlid i amistós, és el lloc ideal per a les famílies i pels qui busquen una experiència a escala humana.