Albert Ortega i Jonás Sánchez, en la disciplina d’esquí alpí, Jaume Pueyo i Maria Iglesias, en la disciplina d’esquí de fons, Euken Alberdi, en la disciplina de patinatge artístic, i Teresa Moreno, Manuel Robla i Sara Cabrera, en la disciplina de patinatge de velocitat, participaran en l’edició del 2023 dels Jocs Mundials Universitaris d’Hivern a Lake Placid, als Estats Units d’Amèrica.

Del 12 al 22 de gener, Lake Placid, que va ser amfitrió dels Jocs Olímpics d’Hivern els anys 1932 i 1980, acollirà els Jocs Mundials Universitaris d’Hivern amb un total de vuitanta-sis proves de dotze disciplines de neu i gel.

Reuniran a Lake Placid a 2.500 esportistes provinents de 600 universitats distribuïdes entre 50 països de tot el món

Els corredors d’esquí alpí Albert Ortega, esportista de La Molina Club d’Esports, i Jonás Sánchez, corredor del Copos Ski Club, disputaran les proves de Supergegant, el divendres dia 13, la Combinada, el diumenge dia 15, l’Eslàlom Gegant, el dimecres dia 18, i l’Eslàlom, el dissabte dia 21.

Pel que fa a l’esquí de fons, els esportistes Jaume Pueyo, del Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya, i Maria Iglesias, de l’Aran Nòrdic Esquí Club, participaran el diumenge dia 15 a la prova d’Sprint, el divendres dia 22 als Relleus i el diumenge dia 22 a la Sortida en Massa.

Euken Alberdi, patinador del Futbol Club Barcelona, és l’unic esportista català que participarà en les proves de patinatge artístic a Lake Placid. Alberdi disputarà el Programa Curt, el divendres dia 13, i el Programa Llarg, el diumenge dia 15.

En la disciplina de patinatge de velocitat hi participaran els catalans Teresa Moreno, Manuel Robla i Sara Cabrera, del club Barcelona Short Track. Els patinadors disputaran les proves de 1.000m, el diumenge dia 15, els 1.500m, dimarts dia 17, la persecució per equips, el dimecres dia 18, i la Sortida en Massa, el divendres dia 20. A més a més, Moreno i Robla, participaran en els 3.000m, el dilluns dia 16, i Cabrera correrà els 500m, el dijous dia 19.

Els quatre esquiadors catalans, que actualment estan dins dels equips estatals de la Real Federación Española de Deportes de Invierno, van formar part dels equips de tecnificació de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Per la seva banda, tots els patinadors són membres dels equips estatals de la Real Federación Española de Deportes de Hielo, i Euken Alberdi i Teresa Moreno també formen part dels equips de tecnificació de la FCEH.

Aquests Jocs Mundials Universitaris d’Hivern reuniran a Lake Placid a 2.500 esportistes provinents de 600 universitats distribuïdes entre 50 països de tot el món.