Amb l’inici de la temporada d’esquí a la volta de la cantonada, Víctor Castellón, Key Account Manager Atomic, analitza la situació de mercat i la realitat d’un sector davant l’amenaça de l’coronavirus. Castelló destaca la forta posició d’Atomic per fer front a la Covid-19, dibuixa les línies mestres de la col·lecció 2020-2021 i confia que la temporada es pugui desenvolupar amb la major normalitat.

Com va ser la passada temporada d’esquí?

Vam tenir la sort que va començar molt bé, amb neu a totes les estacions i amb la fortuna de poder esquiar ja a la Puríssima. L’inici de la temporada passada va ser espectacular. El que va passar és que a causa de la pandèmia del coronavirus les estacions d’esquí van haver de tancar de forma prematura, però amb el talla que va ser la temporada el balanç crec que va ser positiu.

Dins el sector fins ara ens ha anat bé i pensem que és degut a la qualitat dels nostres productes, a l’efectivitat del nostre servei i a tot el que oferim des Atomic

Una incertesa que es manté també aquesta temporada.

Sí, es presenta aquesta incertesa, però sembla ser que totes les estacions d’esquí podran obrir. Tenim la sort que l’esquí, la majoria dels esports d’hivern, es practiquen a l’aire lliure, però cal estar atents. Esperem que no hi hagi canvis i que la temporada d’esquí comenci bé.

Atomic és una de les marques històriques en la distribuïdora Amer Sports Spain, la qual ha patit alguns canvis els últims mesos, en quina situació ha quedat Atomic i com li ha afectat?

Hem tornat a una organització vertical, que ja havíem tingut en els nostres inicis. Els canvis soferts ens han fet més forts.

I que no repercutiran en els clients.

Exacte. Són canvis més d’organització interna. El canvi més notable de fet és que abans el departament de màrqueting estava organitzat d’una manera més transversal, i ara ja hi ha una persona dedicada de manera exclusiva a la marca.

Ja fa molts anys que des Atomic treballem molt bé el material específic per a les dones, i aquest any la col·lecció femenina que oferim encara és molt més àmplia

Què vendes s’esperen aconseguir aquesta temporada?

Som conscients que davant la situació actual les vendes baixaran, però nosaltres creiem que per fortuna estem en aquest aspecte per sobre de la mitjana. Dins el sector fins ara ens ha anat bé i pensem que és degut a la qualitat dels nostres productes, a l’efectivitat del nostre servei i a tot el que oferim des Atomic.

També és veritat que els hàbits dels consumidors van canviant.

Sí, tot evoluciona. El fet que cada dia es llogui més material és una realitat i és obvi. Cada vegada és més freqüent que les persones que van a esquiar lloguin el material d’esquí en el seu lloc de destinació, prefereixen llogar-lo per comoditat i perquè també poden trobar esquís i botes de totes les gammes, moltes gamma alta, i això és sempre un avantatge . Una situació que pensem anirà a més.

Aquesta temporada, on focalitza més els seus esforços Atomic?

Ja fa molts anys que des Atomic treballem molt bé el material específic per a les dones, i aquest any la col·lecció femenina que oferim encara és molt més àmplia. Tenim esquís, botes i cascs en qualsevol categoria i podem oferir un producte per a cada dona, sigui quin sigui el seu nivell d’esquí i quines siguin les seves necessitats. A més, hem donat continuïtat a la campanya SheSkis, la qual contempla diferents esdeveniments al llarg de la temporada que esperem poder realitzar.

El més important és que des Atomic oferim a qualsevol esquiador la bota que necessita

Hi ha alguna altra iniciativa que li agradaria destacar?

Dins de les diferents estratègies que tenim per a aquesta temporada destaquen sobretot la que esmentava de SheSkis i la de ‘Boots that fit’. Els últims anys s’ha fet una gran inversió en el camp de la personalització de les botes a peu de l’esquiador i en aquest camp estem marcant tendència amb la família de botes Hawx. Vam ser la primera marca a dissenyar un concepte en tres formes diferents per adaptar-nos a tots els peus dels esquiadors. Gràcies a la tecnologia Memory Fit i aquest any amb els nous botins Mimic ja podem personalitzar el 90% de les botes del nostre catàleg, i per a nosaltres aquesta és una categoria molt important. El més important és que des Atomic oferim a qualsevol esquiador la bota que necessita.

I l’esquí de muntanya, segueix creixent la seva pràctica?

Durant les últimes temporades l’esquí de travessa ha tingut un gran creixement. L’expectativa aquesta temporada és que segueixi creixent com ha passat amb altres activitats outdoor. La nostra col·lecció de muntanya és molt àmplia. Tenim nous esquís, noves tecnologies, des de primers preus a l’alta gamma, incorporant en tots els models la tecnologia Horitzon Tech i amb tots els patins, perquè l’esquiador trobi el producte que millor li vagi.