L’estació de Vallter 2000 obrirà les seves portes el proper dissabte 30 de novembre, i comptarà amb tot un seguit de novetats i millores perquè els visitants gaudeixin, encara més, de la seva experiència a la neu. El cap de setmana, els visitants podran fer un primer tast de neu a les pistes i teleesquís de Morens I i Morens II i a la pista de l’Estadi amb limitacions. Els més menuts, a més, tindran accés al Parc lúdic amb zona de trineus.

El Miniclub l’Esquirol funcionarà cada cap de setmana i festius a partir de l’1 de desembre. De cara al Pont de la Puríssima, s’espera obrir la cinta de Morens a la nova ubicació, més domini esquiable i, alhora, estaran en funcionament més activitats gràcies a les precipitacions i la neu produïda que s’espera per als dies posteriors a l’obertura.

Vallter 2000, situada al circ d’origen glacial de Morens-Ull de Ter i a 2.000 metres d’altitud sobre la vall del riu Ter, s’estén al nord del Ripollès, dins el terme municipal de Setcases, a la zona més oriental del Pirineu de Girona. En un enclavament incomparable, es presenta com la destinació turística ideal per als amants de la neu procedents de les comarques més properes. De fet, l’estació aposta clarament pel territori i posa a l’abast dels visitants una experiència única i completa, de 360º, que abasti no només les activitats tradicionals d’esquí de l’estació, sinó també les propostes de tot tipus que s’amaguen en les seves zones d’influència. L’estació, a més, és la porta d’entrada a un dels valors naturals més importants del Pirineu català: el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Una estació 100% familiar

Aquest hivern, Vallter 2000 es consolida com una estació per a les famílies, que hi trobaran un espai on gaudir de l’alta muntanya, viure noves experiències i capturar moments inoblidables i irrepetibles. A més, enguany es millora l’accessibilitat col·lectiva a Vallter 2000 amb l’Ski-bus Teisa i la creació d’un nou servei de bus a partir dels 200 metres.

De fet, aquesta temporada 2019-2020, l’estació del Ripollès presenta un hivern carregat de diversió per a tota la família, perquè infants, pares i mares tastin la neu d’una manera ben diferent. Entre les moltes propostes destaca especialment el Parc Lúdic de l’estació, que disposa d’una zona de descens per a trineus per a totes les edats. Aquesta àrea lúdica només està oberta els caps de setmana i festius, i entre setmana obre per a grups amb reserva prèvia d’una setmana.

Amb més, els més menuts també podran jugar en el Jardí de Neu-Mini club l’Esquirol, un servei de ludoteca gestionat per monitors qualificats on s’imparteixen tallers i jocs didàctics per a nens i nenes de 3 a 8 anys. Durant els caps de setmana i dies festius, de 10.00 a 14.00 h, es fan activitats lúdiques relacionades amb la temàtica escollida cada setmana o amb dates concretes com, per exemple, Nadal o Carnestoltes. A més, al final del matí, els infants poden conèixer la mascota de l’estació: l’Esquirol Fajol.

Pel que fa als esdeveniments d’aquesta temporada, durant el mes gener els menuts tindran una cita a l’estació del Ripollès amb els Tallers Infantils al Mini Club l’Esquirol, en què podran participar en tallers de fang, pintura, construccions, teatre, circ, ciència, Nadal i Carnestoltes. El 8 de febrer, a més, tindrà lloc l’espectacle infantil amb la Senyora Bombolles, en què nens i nenes podran experimentar un nou món de sensacions amb bombolles.

Tot a punt per gaudir d’un Pont de la Puríssima d’alçada a les estacions d’FGC

El cap de setmana del 23 i 24 de novembre La Molinava obrir fins al 41% de les pistes, és a dir, un 36% del domini esquiable. A partir del 30 de novembre, l’estació degana obrirà ininterrompudament fins al dilluns 13 d’abril de 2020. Enguany, l’entrada en funcionament del nou tram del Telecabina Cadi-Moixeró permet arribar al cim de la Tosa (2.537m) i millorar les connexions amb l’estació de Masella.

Pel que fa a les estacions del Pallars Sobirà, Port Ainéobre avui, divendres 29 de novembre, i Espotho farà el 6 de desembre. Vall de Núria, per la seva banda, ho farà demà, 30 de novembre.

Amb tot, els tècnics de les cinc estacions d’FGC estan treballant per condicionar les pistes amb l’objectiu de garantir les millors condicions per als usuaris i posar en funcionament ben aviat el màxim d’instal·lacions.

Per a més informació: www.vallter2000.cat