L’estació d’esquí de la Massana ha acomiadat aquest dilluns, 18 d’abril, la temporada d’hivern complint amb els objectius marcats i aconseguint augmentar els ingressos i l’ocupació de les darreres temporades d’hivern. Així doncs, Vallnord – Pal Arinsal tanca la temporada amb 491.491 dies d’esquí i un augment dels ingressos d’un 2% així com la despesa mitjana per client en un 2%, respecte a l’hivern 2018-2019. Les vendes de client directe compensen la disminució del 20% de la facturació en touroperació. A la vegada, la restauració ha aconseguit uns resultats rècord aquesta la temporada.  

Vallnord – Pal Arinsal fa un balanç molt positiu de la temporada d’hivern actual. L’estació deixa enrere una temporada assolint els seus objectius marcats i confirma la tendència de recuperació. La xifra de dies d’esquí ha arribat a 491.491, un 1% més. EMAP augmenta els seus ingressos d’hivern en un 2% respecte a la temporada 18-19, gràcies també a un augment de la despesa mitjana del client del 2%. Pel que fa a l’ocupació, també s’ha notat un increment de l’1%, sent un dels millors resultats de les darreres 4 temporades.

Pel que fa a la venda online, l’increment ha estat molt satisfactori. Gràcies també  al costum d’avançar-se per aconseguir millors condicions i evitar cues, Vallnord – Pal Arinsal ha aconseguit augmentar en un 102% els ingressos a través d’aquest canal. S’ha notat un gran increment en la reserva de paquets, una tendència cada cop més a l’alça. Però també en lloguers i activitats. Per tal de fidelitzar els clients, aquella que adquirien els seus passis o altres productes de forma online, eren beneficiats amb descomptes. El client directe ha permès compensar la disminució de la touroperació que s’ha vist afectada amb una caiguda del 20%. Destacar a la vegada que Vallnord – Pal Arinsal ha congelat les tarifes dels forfets de dia durant les últimes 3 temporades i ha realitzat una estratègia de control de despeses durant els dos últims anys.

Obertura des del 3/12/2021 fins el 18/04/2022

Vallnord – Pal Arinsal fa un balanç molt positiu de la temporada 2021-2022. Un total de 136 dies i unes condicions meteorològiques òptimes durant quasi tota la temporada. Les fortes nevades a inicis de temporada van permetre arribar fins als 150 cm de neu a cota alta. La mitjana d’obertura de les pistes i instal·lacions ha estat del 96% on en concret, el sector d’Arinsal va estar tancat 5 dies per causes de vent i meteorologia. Pel que fa a la producció de neu de cultiu, aquesta temporada s’ha requerit un 21% menys de producció i un -27% d’hores, gràcies a les nevades. En total, s’arriba al 299.151 m3 de neu i 1.494 hores de producció.

Serveis i restauració de rècord

En restauració, aquest any l’estació ha tingut un total de fins a 15 punts gastronòmics disponibles i ha aconseguit superar els seus objectius marcats aconseguint una facturació de rècord amb un increment del 4%.

L’experiència nocturna en gastronomia a l’estació passa a ser essencial per Vallnord – Pal Arinsal. L’estació ha efectuat un total de 64 nits amb prop de 3.000 sopars. Els sopars d’alta muntanya s’han convertit en una opció per a les famílies i amics durant la temporada d’hivern i que a més se suma a l’oferta tradicional de l’estació.

Pel que fa a les activitats infantils i familiars, Vallnord – Pal Arinsal segueix apostant per realitzar millores que permetin una millor acollida per a nens i famílies. Les activitats alternatives ofertes han estat una bona opció per als clients que no esquiaven però si volien gaudir de la neu. L’escola d’esquí que aquest any ha aconseguit xifres similars a la temporada 2018-2019, també ha notat un increment del client directe. Pel que fa a Snowplus, l’escola de neu per a totes les persones que vulguin aprendre a esquiar i gaudir de la natura es segueix consolidant. Any rere any, aconsegueix fidelitzar nous esquiadors i aquesta temporada, ha tornat a arribar als 1.000 infants.

En esdeveniments, Vallnord – Pal Arinsal ha acollit un gran nombre d’actes, competicions i animacions per aconseguir una temporada amb ambient. L’acte més destacat, la Copa del Món ISMF Comapedrosa Andorra, va ser un dels esdeveniments esportius amb més ressò del país i països pròxims. De la mateixa forma, la Skimo Femení, ha estat la cursa solidaria a favor d’Autea, que va aconseguir acollir més de 300 participants. Altres actes com el Pare Noel, animacions amb les mascotes del país i competicions a l’estació han permès tornar a la normalitat.

SKI&BIKE el forfet de temporada consolidat i forfet extra escolar vàlid l’estiu 2022

El forfet Ski&Bike segueix sent una bona aposta pels clients. Els que encara gaudeixent del forfet anual, podran gaudir-lo fins al mes d’octubre del 2022. Un forfet que permet consolidar l’estratègia de l’estació en una obertura dels 365 dies a l’any.

A la vegada, l’estació segueix volent que els més petits puguin seguir gaudint de les instal·lacions i ho fa mantenint la validesa del forfet de temporada d’esquí escolar per a l’estiu 2022. Tots els nens i nenes residents del país (fins als 15 anys) i titulars del forfet de temporada 2021/2022 emesos per Govern, per Vallnord i per Vallnord – Pal Arinsal podran accedir aquest estiu 2022 als remuntadors de l’estació Arinsal i Pal de forma gratuïta.

Protocols COVID a l’estació

Des de l’obertura i fins al passat dia 1 d’abril, les estacions van realitzar diferents controls als clients en diversos punts dels seus dominis esquiables. L’objectiu ha estat respectar tots els protocols i el més important, garantir la seguretat dels clients. Així mateix, s’han portat a terme diferents testos aleatoris d’antígens als treballadors. Malgrat que aquestes condicions es van modificar el dia 1 d’abril, EMAP ha volgut mantenir la mascareta a tots els treballadors en espais tancats i duent a terme testos.

Una estació sostenible

L’estrena del Parc Solar més gran del país ha permès que l’estació de la Massana sigui cada cop més sostenible. Aquest ha estat el primer hivern on les plaques solars s’han posat en marxa per generar energia. La zona, totalment solar, ha permès durant molts dies i principalment al mes de febrer, generar més energia que despesa. Al mes de febrer, va arribar a produir 1500 kws instantanis i al mes d’abril, el seu màxim, prop de 2000 kws.

Vallnord – Pal Arinsal torna el 4 de juny amb l’obertura dels Refugi del Comapedrosa

L’estació es prepara un any més per l’obertura de la temporada d’estiu amb Vallnord Bike Park la Massana. Aquest any, la temporada d’estiu s’inaugurarà amb l’obertura del Refugi del Comapedrosa el proper 4 de juny, i l’obertura del Bike Park i Mountain Park el 10 de juny. Així mateix, acollirà dues Copes del Món: del 12 al 17 de juliol la Copa del Món UCI de BTT, el 23 i 24 de juliol els Campionats del Món Youth de Skyrace i el 31 de juliol, la Copa del Món Skyrace Comapedrosa.

Més informació sobre Vallnord – Pal Arinsal

https://vallnordpalarinsal.com