L’estació de muntanya de Vall de Núria comença la temporada d’estiu aquest divendres, 19 de juny, amb l’obertura al públic del Cremallera, el Telefèric Coma del Clot, l’Oficina d’Informació, el restaurant d’autoservei i la botiga de records. L’inici de temporada a l’estació de muntanya ripollesa, però, ve marcada per dues importants novetat: l’àudio-guia gratuïta que l’usuari pot descarregar al telèfon mòbil i que esdevé un complement indispensable per a la visita, així com el viatge amb els nous cotxes històrics de l’emblemàtic servei de tren cremallera suís de la línia Matterhorn Gotthard Bahn (MGB).

L’oferta turística de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per a aquesta temporada estival convida la ciutadania a redescobrir el territori amb un seguit d’activitats i una oferta de trens turístics per gaudir del patrimoni natural i cultural del país sota el lema Respira Natura. Vall de Núria ofereix al visitant un entorn inigualable per gaudir del patrimoni natural i cultural del país, com per exemple les infinites opcions de senderisme al voltant del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, la visita al Santuari, al Centre d’Interpretació i a l’Ermita de Sant Gil.

Vall de Núria obrirà amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries perquè els visitants gaudeixin de l’estada a l’estació amb totes les garanties

Per a les visites, Vall de Núria ofereix aquest any un nou servei d’audioguiatge gratuït per a tots els visitants que permet descobrir la vall a través d’una app mòbil. És una experiència completa ja que es pot usar tant durant el trajecte amb el Cremallera com durant l’estada a la vall. En destaca la tecnologia GPS que empra  i que permet que, en el moment en què el visitant passa per un punt destacat de l’entorn, l’audio-guia activa l’explicació de l’indret amb un vídeo explicatiu. Aquest suport està disponible en català, castellà, anglès i francès.

També es presenta el passeig amb el remodelat Telefèric Coma del Clot, que dobla la capacitat de l’antic telecabina, així com l’oferta del Viatge únic en una vall única, Vall de Núria, un nou servei amb els cotxes històrics del famós servei de tren cremallera de la línia suïssa MGB i la locomotora H12, que faran el trajecte de pujada de Ribes de Freser a Núria o de Queralbs a Núria, oferint informació tant per part del guia acompanyant com mitjançant l’audioguiatge amb la nova app. L’accés a les andanes de les estacions del Tren Cremallera es realitzarà amb validadores automàtiques i accés amb l’e-tiquet mòbil.

Mesures sanitàries

Vall de Núria obrirà amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries perquè els visitants gaudeixin de l’estada a l’estació amb totes les garanties. Per aquest motiu, les persones usuàries disposaran de tota la informació necessària als plafons informatius de l’estació, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com l’ús obligatori de mascareta per a clients i persones treballadores en espais tancats així com a les instal·lacions o espais on no es puguin garantir els dos metres de distància.

Les zones de pagament i atenció al client estaran equipades amb pantalla/mampara protectora i l’Oficina d’Informació Vall de Núria serà l’únic punt d’atenció al client de tota la vall. També es recomana la compra en línia i l’ús de les validadores automàtiques i, en segon terme, els pagaments amb targeta de crèdit o a través del mòbil. D’altra banda, a l’estació hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per a usuaris i persones treballadores en punts senyalitzats