Arriba el pont de la puríssima i ho fa amb unes condicions 100% hivernals, tal com avancen a www.meteopirineuscatalans.com

Com ja van dir en la previsió de dimarts, “no s’esperen uns gruixos espectaculars en aquesta primera tongada, però si tindrem unes quantes situacions seguides que aniran sumant gruix i el més destacable, farà tant fred que les nevarà a gairebé totes les cotes del Pirineu. Precaució a la carretera i també a muntanya amb les ventades, fred extrem i torb”.

Ho detallaven dia a dia a continuació:

Divendres 4 de desembre: La nevada ja afectarà moltes àrees del Pirineu i Prepirineu durant la matinada i es mantindrà gran part de la jornada, tot i que més extenses al matí. En general serà feble entre 2 i 10cm, tot i que algunes zones del Pirineu axial occidental (Ribagorça, val d’Aran, Vall fosca – Manyanet, i Pallars Sobirà), podran arribar a superar els 20cm de neu nova. El més destacable, la cota de neu! 700m al matí i baixant al llarg del dia a qualsevol cota. Ventades fortes del S. Ambient molt fred.

Dissabte 5 de desembre: Fred de rigorós hivern! Tindrem un matí de sol a moltes zones del Pirineu, especialment a tot el vessant sud i Prepirineu, tot i que a la tarda tornarem a tenir un augment dels núvols, amb noves nevades a qualsevol cota a la val d’Aran i zones pròximes, que en forma de ruixats, arribaran a la nit a altres zones del Pirineu i Prepirineu. Vent més encalmat. Cota de neu, gairebé totes.

Diumenge 6 de desembre: Nevades de matinada al vessant nord del Pirineu, matí de treva de precipitacions, amb domini del sol al vessant sud i mig núvol al nord i a la tarda, arriben noves nevades, que en fer-se fosc podran escampar-se per tot el Pirineu (poc al Prepirineu). Atenció a la ventada a partir del migdia, serà forta del nord.

Tendència pels pròxims dies: Temps molt mogut i canviant! Dilluns ara per ara inestabilitat, amb ruixats de neu a qualsevol cota i indret, i sembla més clar que arriba una nova nevada generalitzada per dimarts, que podria ser més intensa que la de divendres, tot i que la cota potser un pèl més alta (800m).. En tot cas, rebombori del bo i ganes de seguir-ho. Diumenge acabarem de concretar les previsions de dilluns i dimarts i veurem com continuarà aquesta tendència a fred i neu.

Recordeu, més informació de la previsió del temps en aquest enllaç: www.meteopirineuscatalans.com