Després de molts mesos d’intens treball, dedicació i esforç, Boí Taüll ja ho té tot a punt per a la celebració dels Campionats Europeus d’Esquí de Muntanya del 8 al 13 de febrer de 2022. Aquesta cita esportiva esdevé la competició més important del calendari internacional d’esquí de muntanya de la temporada d’hivern 2021 – 2022 i acollirà més d’una quinzena de delegacions i prop de 450 persones de diferents països d’Europa que situaran la Vall de Boí a l’epicentre mundial de la disciplina durant els dies de competició.

Darrere d’un esdeveniment esportiu sempre hi ha un gran desplegament de persones per garantir el seu bon desenvolupament. Per això tant personal de l’estació com un destacat contingent de voluntaris han desenvolupat tasques d’adequació dels diferents espais i emplaçaments, han traçat les zones de competició i han adaptat instal·lacions per les curses, entre altres accions. En aquest sentit, cal destacar la gran implicació de persones voluntàries de territori en l’organització de l’esdeveniment, així com voluntaris d’altres punts de Catalunya que venen expressament per ajudar en el desenvolupament de la prova.

La competició comptarà amb més d’una quinzena de països participants que es reuniran a Boí Taüll durant 5 dies per disputar les proves de sprint, vertical, individual i relleus

Durant els dies de competició es farà una acurada preparació dels circuits abans de cada competició. Més enllà de l’àmbit esportiu també s’han organitzat tota mena d’actuacions com l’acte inaugural amb un espectacle de presentació, l’entrega de premis, la gestió de participants i equip tècnic, acte de clausura per l’organització, etc.

L’estació de l’Alta Ribagorça es presenta com la millor opció per acollir una gran competició com aquesta, disposa de totes les característiques i serveis necessaris per ser l’escenari d’un esdeveniment de grans dimensions. A més, compta amb el suport de l’àmplia capacitat hotelera i restauració de la vall.

Els Europeus 2022 acolliran quatre proves, tal com s’estableix per als Campionats del Món. Tres d’aquestes seran olímpiques (sprint, individual i relleus) i, per tant, es duran a terme amb el mateix format que es disputaran d’aquí a quatre anys a Milano Cortina 2026. De fet, la celebració Campionats d’Europa d’Esquí de Muntanya arriba a Boí Taüll en el millor moment, ja que l’esquí de muntanya està augmentant en nombre competidors i aficionats.