La temporada 2018/19 va ser històrica per Queralt Castellet. Va guanyar ni més ni menys, que una plata als X Games d’Aspen, un or a la Copa del Món de Calgary, una plata a la Copa del Món de Laax i el lloc de subcampiona de la Copa d’el Món.

Bona prova d’aquest esforç és el premi Maria José Rienda com a millor esportista de la temporada, atorgat fa escasses setmanes per la RFEDI (Real Federación Espanyolade Deportes de Invierno).

Després de concloure la qual ella mateixa defineix com “la millor temporada de la meva vida”, Queralt torna a la càrrega amb el clar objectiu d’intentar dur-se a casa el cobejat Globus de Vidre.

Després d’una pretemporada immillorable entrenant en els millors halfpipes de el món en les estacions de Saas-Fee (Suïssa) i Kitzsteinhorn (Àustria), Castellet es troba en perfecte estat de forma per afrontar el període de competició que comença amb la Copa del Món de Copper Mountain (Colorado) aquesta setmana.

Al seu calendari de proves ha pogut sumar-se, finalment, la seva participació a la Copa del Món FIS 2019/20 en modalitat halfpipe gràcies a l’acord assolit amb la RFEDI després de mesos de negociació.

Les dues parts es troben en una posició còmoda i poder disputar aquestes proves és una cosa que il·lusiona especialment a Castellet: “Estic molt contenta i agraïda per que hàgim pogut trobar la manera que pugui disputar finalment la Copa del Món, ja que per a mi aquest circuit és molt, molt important “, comenta.

“Al meu objectiu d’intentar portar-me el Globus de Vidre aquest any, se suma el de participar en els quals serien els meus cinquens Jocs Olímpics d’Hivern a Beijing 2022, quelcom en el que estic 100% centrada”, afegeix la de Sabadell.

Queralt ha estat treballant durant dos mesos en una ronda molt tècnica que consta d’un nou repertori de trucs que poden permetre puntuacions per sobre dels 90 punts en una escala de 100. Entre ells, el Switch Mikelchuck és de què més orgullosa està, sent l’única dona de l’món capaç de fer-ho en competició.

Aquesta temporada es presenta, aparentment, molt emocionant. Ara només queden uns dies per començar a gaudir de l’espectacle.

CALENDARI DE PROVES TEMPORADA 2019/20:

Copa del Món FIS Copper Mt (Colorado, EUA) 12 al 14 de desembre
Copa del Món FIS Xina (Chongli, CN) 20 al 22 de desembre
Copa del Món FIS Laax Open (Laax, SUI) 13 al 18 de gener
X Games Aspen (Colorado, EUA) 20 al 25 de gener
Copa del Món FIS Mammoth Mt (Califòrnia, EUA). 29 de gener a l’1 de febrer
Dew Tour Copper Mt (Colorado, EUA) 3 al 8 de febrer
Copa del Món FIS Calgary (Alberta, CAN) 13 al 15 de febrer
X Games Xina (Chongli, CN) 17 al 23 de febrer
US Open (Colorado, EUA) 25 febrer al 2 de març
Campionats d’Espanya (Baqueira Beret) 29 març