Des del park i el backcountry fins al surf i el paracaigudisme, Thibault Magnin utilitza la seva àmplia experiència en esports extrems per inspirar-se en la seva carrera professional. Després de rebre un wildcard de temporada, el jove atleta està llest per debutar a l’FWT, però podrà aprofitar el seu èxit al freestyle i assolir la fama al freeride? El FWT es pren un moment per esbrinar com creu que anirà a les grans muntanyes

La transició del freestyle al freeride és una cosa que estem veient cada cop més. Parla’ns de la teva trajectòria com a esquiador i de per què vas decidir canviar de codi.
La meva carrera s’ha centrat principalment al park ia competir en proves olímpiques i de la Copa del Món de freestyle. Tot i això, explorar tots els aspectes de l’esquí sempre ha estat important, i la competició Quiksilver Young Guns Ski del 2018 em va obrir els ulls al freeride. La temporada passada, vaig guanyar l’esdeveniment de backcountry Red Bull Infinite Lines, cosa que va tornar a posar de manifest tot el que gaudeixo amb aquest format, i que en realitat se’m dóna força bé. Les dues disciplines van de la mà, així que tenir experiència en totes dues sempre és beneficiós. En general, estic molt content de començar aquesta nova etapa.

Sempre he somiat competir al FWT, i és el moment perfecte per entrar al món del freeride a gran escala, així que estic desitjant que arribi l’oportunitat

Seguiràs competint a freestyle aquesta temporada?
Per a tots aquells que els ho preguntin, sí, participaré en quatre proves de la Copa del Món al desembre abans de centrar-me en el FWT. Amb sort, passaré el tall i arribaré a les finals del FWT, però, a més, hi ha més proves d’estil lliure cap al final de la temporada. La classificació olímpica per als Jocs de Milà 2026 també és l’any que ve, un altre gran objectiu per a mi. Sempre he somiat competir al FWT, i és el moment perfecte per entrar al món del freeride a gran escala, així que estic desitjant que arribi l’oportunitat.

+ GALERIA DE FOTOS: MIRA DEL QUE ÉS CAPAÇ DE FER THIBAULT MAGNIN AMB UNS ESQUÍS

Què t’ha semblat competir per primera vegada als classificatoris del FWT aquest estiu a Nova Zelanda? Et sents preparat per competir al FWT? Quins són els teus objectius i els teus temors més grans?
Va ser un somni fet realitat quan vaig rebre aquesta trucada telefònica sobre el wildcard aquest estiu, i no esperava aquesta oportunitat tan aviat a la meva carrera. Després d’acceptar aquest wildcard i sabent que tenia un viatge a Nova Zelanda, vaig decidir inscriure’m a les proves classificatòries del FWT ja que sabia que seria una molt bona opció, ja que mai havia competit en competicions de freeride en aquest format. Em va donar una idea millor del que és el freeride, així com del que se sent en competir i el que busquen els jutges, que és molt diferent del freestyle. Ha estat un gran primer pas abans de les proves del FWT, però crec que tant la meva experiència general a l’esquí com a freestyle seran una bona carta. Encara em queda molt per aprendre. Estic desitjant progressar dins el freeride i espero fer una bona actuació.

Crec que tant la meva experiència general a l’esquí com a freestyle seran una bona carta. Encara em queda molt per aprendre. Estic desitjant progressar dins el freeride i espero fer una bona actuació

Tens un equip i un entrenador que et donen suport durant les competicions de freestyle, que sol ser diferent del freeride. Penses tenir un entrenador al Freeride World Tour?
Crec que aniré tot sol. Tinc alguns mentors amb els quals esquiaré al desembre i al gener, després de les competicions de freestyle, que m’ajudaran molt. Per exemple, Aurélien Ducroz, bicampió de Xtreme Verbier, em donarà algunes idees sobre freeride, com ajudar-me a visualitzar les línies, cosa que també em servirà d’inspiració. Però realment estic desitjant tenir més llibertat, fer les meves coses i seguir la meva passió per l’esquí.

En procedir d’Espanya i Suïssa, i conèixer-te bé Andorra, tres de les parades són bàsicament a les teves muntanyes natals. Creus que això és un avantatge?
És una bogeria pensar que tres de les parades són pràcticament on vaig créixer. Començar el tour a Espanya és molt emocionant, i Andorra just després és increïble. Serà fantàstic veure la meva família i els meus amics donant-me suport, això m’ajudarà molt. Espero fer un bon paper i que se sentin orgullosos.

Quina de les tres competicions et fa més il·lusió?
Al meu cor, és difícil triar entre Espanya i Andorra, però crec que Baqueira Beret perquè és la primera prova i és a Espanya. Estic molt emocionat i no puc esperar a ser-hi!

Tots sabem que tens un gran repertori de trucs. Tens algun que vulguis tastar a les grans muntanyes del tour? Potser alguna cosa mai vista al FWT?
Vull desenvolupar el meu freeride, així que en realitat no estic planejant passar-me al freestyle total, sinó més aviat combinar un esquí ràpid amb salts grans. Dit això, estic desitjant fer alguns trucs increïbles que probablement mai no s’hagin fet abans en una competició del FWT, però per ara us mantindré en suspens i decidiré quan s’acostin les proves.