Cetursa Sierra Nevada ha adjudicat a la multinacional italiana TechnoAlpin -a través de Casli, la seva comercialitzadora a Espanya- la compra per 1,8 milions d’euros de 100 canons de producció de neu d’última generació, de màxim rendiment en condicions marginals i alta eficiència en el consum de llum i aigua, que s’instal·laran al domini esquiable de l’estació granadina per a la temporada d’hivern 2020/21.

Els nous dispositius de producció de neu implicaran la baixa de 43 canons adquirits entre 2001 i 2003 (10 baby torre / braç i 33 Lances CES) el rendiment i costos energètics i de manteniment feien aconsellable la seva substitució.

El centenar de nous canons que Cetursa Sierra Nevada ha adjudicat a TechnoAlpin són dels mateixos models que els 33 que van ser adquirits la passada temporada i el extraordinari rendiment ha quedat avalat durant la temporada 2019/20. Així, les noves incorporacions seran 19 canons TR10 (15 fixos i 4 mòbils) i 81 de el model TL6 (tots fixos).

 Sierra Nevada comptarà amb més de 300 de canons, la major part d’ells (més de l’90%) automàtics

Les noves adquisicions serviran, segons el plantejament tècnic de el Departament de Neu Produïda, per reforçar i renovar el sistema de producció a la columna vertebral de l’estació, des de la superior del Telecadira Stadium (3.000 metres) fins Pradollano (2.100 metres) passant per la zona Principiants de Borreguiles.

La seva instal·lació tindrà gran incidència en les parts baixes de l’domini esquiable, amb especial protagonisme en els trams finals de pistes com El Río, Maribel i Lloma de Dílar.

L’arribada dels nous canons permetrà que 44 canons antics que encara presenten un acceptable rendiment (20 de baixa pressió models M10 / 12/15/18/20 i 24 d’alta pressió tipus A9 / 30) siguin recol·locats per reforçar pistes amb innivació manual com Zahareña o Fuente del Tesoro.

La modernització de sistema de neu produïda, amb models de gran rendiment en condicions marginals de temperatura i amb una provada eficiència energètica -en consum d’aigua i llum-, forma part de l’eix central de l’esborrany de el pla estratègic de l’estació d’esquí de Sierra Nevada 2020-30. Aquest pla es basa en la sostenibilitat mediambiental -en un espai natural protegit-, econòmica i social promoguda per una empresa pública com Cetursa que, amb fons propis, emprendrà més inversions i ha de ser un actor decisiu en la recuperació de l’activitat en la seva àrea d’influència.

Amb les noves incorporacions, Sierra Nevada comptarà amb més de 300 de canons, la major part d’ells (més de l’90%) automàtics mentre que la resta s’activen manualment.