Els propers dies 15,16 i 17 de gener es disputarà la primera fase de la Copa Espanya Audi U16 / 14 d’esquí alpí a l’estació granadina de Sierra Nevada. Aquesta competició està organitzada per la Federación Andaluza de deportes de invierno (FADI Andalucía), la pròpia estació i compta amb el suport de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI).

Hi participen els 140 millors corredors d’Espanya, entre homes i dones i incloent les dues categories. Aquesta jornada coincidirà amb la celebració del World Snow Day, el Dia Mundial de la Neu previst per al diumenge 17 de gener.

La Copa Espanya Audi U16 / 14 d’esquí alpí consta de quatre parades i l’estació de Sierra Nevada acollirà la segona etapa de l’circuit encara que s’explica com la 1a fase ja que en ella competiran les categories U16 i U14, i aquests últims no van disputar el trofeu de Spainsnow d’obertura de la Copa Espanya a Madrid Snowzone de novembre reservat només a U16.

A la Copa Espanya Audi de categoria U16 / 14 també es disputa una competició per clubs. En aquest cas, els millors d’Espanya competeixen pel liderat que es determina en la fase final, coincidint amb el Campionat d’Espanya.

En l’edició passada 2019-20, els 5 millors clubs van ser (de 1r a 5è): CEJCA (2583p), LMCE (2390p), LLIVI (2304p), CAEI (1877p) i CANMC (1755p).

En aquesta segona prova a Sierra Nevada es competirà en super-gegant (SG), gegant (GS) i eslàlom (SL) a la pista Prado de las Monjas. Per la seva banda, els equips encarregats de la preparació de pistes treballen ja a preu fet per tenir l’estadi en perfectes condicions per a la prova de velocitat i les dues tècniques.

La Copa Espanya Audi U16 va iniciar aquesta emocionant temporada 2020/2021 amb el VI Trofeu Spainsnow de la temporada d’esquí alpí a Madrid Snowzone amb més de 100 inscrits. En l’obertura de la competició van pujar al més alt de podi Berta Abad (CERLER-FADI Aragón) en la categoria femenina i Alejandro Vivas García (MITICO-FMDI) en la categoria masculina.

La segona fase de la competició es disputarà a Espot (Catalunya) al mes de febrer i, per acabar aquest circuit, tindrà lloc la fase final a Astún (Aragón) en el mes març.