La nord-americana Mikaela Shiffrin recollirà a Soldeu tres Globus de Cristall just després d’esdevenir la millor esportista d’esquí alpí del món. Assegura que viu un déjà-vu amb les Finals del 2019, amb totes les persones que l’animen i tot l’ambient al voltant de l’esdeveniment

Després de batre el rècord de triomfs en curses de Copa del Món d’esquí alpí aquest cap de setmana passat a Äre, sumant 87 victòries, la nord-americana Mikaela Shiffrin ha aterrat a Andorra per tancar amb magnificència la temporada 2023. L’esquiadora recollirà diumenge a Soldeu el Globus de Cristall Overall 2023 i el de les disciplines d’Eslàlom i Eslàlom Gegant, en una cerimònia que suposarà el colofó d’una temporada extraordinària.

L’organització de les Finals de la Copa del Món Andorra 2023 ha pogut parlar amb ella coincidint amb el dia del seu 28è aniversari, aquest dilluns 13 de març, i Shiffrin s’ha mostrat encara incrèdula davant aquest resultat aconseguit: “Continuo veient el número 87 a tot arreu i la gent em pregunta quan superaré aquesta xifra. Em sento estranya, és una fita a què em costarà molt acostumar-me, i potser no ho faci mai”. A Grandvalira, la nord-americana competirà a les curses del dia 16 a Supergegant a la pista Àliga, i els dies 18 i 19 a l’Avet a Eslalon i Eslalon Gegant, de manera que encara té la possibilitat de tancar la temporada amb 90 victòries, si guanyés a les tres cites.

El fet que arribi a Andorra amb títols assegurats no li treu pressió, ja que ha reconegut que “encara competiré amb nervis afegits, perquè a més ara he de demostrar que sóc una de les esquiadores més ràpides del món”. Tot i això, l’esportista, després de 13 temporades disputant el circuit de Copa del Món, considera que les Finals sempre es viuen amb un ambient “menys estressant, encara que quan es tracta de carreres, sempre tinc un cert nivell de nerviosisme. El final de temporada i les darreres curses potser són una mica menys salvatges, i les gaudim més”.

Shiffrin també ha parlat amb modèstia sobre els 17 pòdiums entre Jocs Olímpics i Campionats del Món, assegurant que “no estic segura que em quedi alguna cosa per aconseguir, ja que no crec que pugui superar més rècords, de manera que ara necessito establir les expectatives de manera realista i després seguir endavant”.

Des de Soldeu recorda els moments especials que va viure a Grandvalira durant les Finals 2019, i reconeix que després de tantes parades al llarg del camí, aquesta temporada està sent molt semblant a la de fa 4 anys. “Va ser molt positiu sentir totes les persones que em van venir a animar, així com la calor de tots els que van envoltar l’esdeveniment. És molt curiós perquè realment estic sentint el mateix aquest cop, és com un déjà-vu”. A més, sobre els traçats de la pista Avet i de l’Àliga ha confessat que “és una muntanya increïble, sens dubte, un gran lloc per acollir les finals”, ha remarcat. Finalment, assegura que té moltes ganes de tornar als Estats Units, després de gairebé mig any competint lluny de casa seva.