Després d’aconseguir el seu tercer globus de vidre de la general consecutiu i de guanyar la seva desena cursa consecutiva de gegant per unir-se a un club selecte, Marco Odermatt (SUI) ho va resumir de la manera més senzilla que va poder.

“De moment, tot és perfecte”, va dir l’estrella suïssa després de continuar el seu assalt als llibres de rècords a Palisades Tahoe dissabte i romandre invicte a l’eslàlom gegant aquesta temporada.

No obstant això, Odermatt no ho va fer a la seva manera a l’estació de Califòrnia i només va superar a Henrik Kristoffersen (NOR, +0.12s), amb el favorit local River Radamus (EUA, +1.37s) assolint el seu tercer podi a la Copa del Món.

“Avui ha estat molt ajustat”, va admetre Odermatt, que va liderar Kristoffersen per 0,15 segons després de la primera carrera, però es va quedar enrere en el partit final de la segona carrera abans de tornar a casa en el tancament per assegurar la victòria.

Odermatt es va convertir en el tercer esquiador alpí de la història de la Copa del Món a guanyar 10 curses consecutives en una sola disciplina, unint-se a Ingemar Stenmark (SUE), que va guanyar 14 curses consecutives d’eslàlom gegant entre 1978 i 1980, i Annemarie Moser-Proell (AUT)

“Realment sé que he d’impulsar l’última part”, va dir Odermatt. “Sé que puc esquiar més ràpid que els altres i definitivament era necessari en aquest darrer llançament”.

Amb la victòria, Odermatt es va convertir en el tercer esquiador alpí de la història de la Copa del Món a guanyar 10 curses consecutives en una sola disciplina, unint-se a Ingemar Stenmark (SUE), que va guanyar 14 curses consecutives d’eslàlom gegant entre 1978 i 1980, i Annemarie Moser-Proell (AUT), que va aconseguir 11 victòries consecutives de baixada entre 1972-74.

L’última derrota del campió suís en gegant va arribar fa un any en aquesta mateixa estació, quan va liderar la segona cursa abans de quedar segon per davant de Marco Schwarz (AUT). Però això no estava al seu cap mentre es preparava per a la seva segona carrera dissabte.

“Crec que sé com afrontar aquesta situació, sent l’últim al capdavant”, va dir. “M’agrada la sensació, vol dir que has estat el millor a la primera tirada, tot està preparat per a una gran tirada final”.

“Has d’esquiar suaument i agafar una línia més alta i també has d’esquiar intel·ligentment algunes portes, i així he pogut avançar fins a la meta encara que avui tingués una mica de sort per a les centèsimes”, va dir.

Aquestes centèsimes li van permetre guanyar 100 punts més de la Copa del Món per passar 1.001 per davant de Manuel Feller (AUT) i cosir el títol general amb 10 curses per jugar. Odermatt també lidera la classificació de gegant, super-G i descens.

A més, l’as suís va guanyar la seva 35a cursa de la Copa del Món per superar Alexis Pinturault (FRA) al novè lloc de la llista de tots els temps masculins, només una victòria per darrere de les llegendes de l’esquí alpí Benni Raich (AUT) i Aksel Lund Svindal (NOR).