Els festucs són deliciosos i un dels pilars de la dieta mediterrània. Però, saps que t’aporten els 49 festucs que els experts recomanen prendre diàriament? Descobreix el pistatxo per dins i els més de 15 nutrients que proporciona al teu organisme

Calci: Amb el 4% del valor diari recomanat (VDR) de calci, afavoreix ossos i músculs, nervis cerebrals i circulació, entre d’altres funcions de l’organisme.

Coure: Els 36,1 mg que aporten 49 festucs activen els sistemes nerviós i immunològic, pulmons, tiroide, pàncrees i ronyons, etc.

Crom: Els 27,4 μg de crom faciliten la pèrdua de pes, el control de la gana, la reducció de la ingesta de sucres i actuen com a antidepressiu.

Fibra: 49 festucs també compten amb 2,9 g de fibra que contribueix, entre altres beneficis, al sistema digestiu ia augmentar la sensació de sacietat. Els 2,2 g de sucres afavoreixen el desenvolupament dels teixits i reposen els dipòsits de glucogen. I els 0,3 g de sal promouen la correcta digestió, afavoreixen l’eliminació de líquids i el funcionament del sistema nerviós.

Folat: El 4% de folat que aporten els 49 festucs contribueix al creixement dels teixits i al treball cel·lular; a la creació de proteïnes ia la formació dels glòbuls vermells.

Fòsfor: Els 18,7 mg de fòsfor promouen el creixement, la conservació i reparació de cèl·lules i teixits.

Greixos saludables: En 49 festucs hi ha, ni més ni menys, que 6,9 ​​grams de greixos monoinsaturats; 3,7 g de poliinsaturades; i 1,6 g de saturades, de manera que la falsa creença que s’engreixen, els estudis científics ja han demostrat que no és cert.

Ferro: Els 8,12 mg de ferro són essencials per transportar l’oxigen a tot l’organisme.

Manganès: Els 0,2 mg de manganès participen en una gran part de processos fisiològics.

Magnesi: Els 8,1 mg de magnesi mantenen el funcionament normal del cor, nervis i músculs, afavoreixen el sistema immunitari saludable i enforteixen els ossos.

Potassi: Els 14 mg de potassi afavoreixen el sistema muscular i nerviós, ajuden a equilibrar l’aigua del nostre organisme, estimulen el moviment intestinal i faciliten el transport d’oxigen al cervell, entre d’altres.

Proteïna completa: 28 grams de festucs compten amb 7,1 g de proteïna completa d’origen vegetal, de gran valor biològic i de millor qualitat que la d’altres proteïnes vegetals com la dels cereals, les llavors i la majoria de llegums.

Seleni: 49 festucs aporten 5 μg de seleni, important per a la reproducció, la funció de la glàndula tiroïdal, la producció d’ADN i per protegir el cos contra infeccions i radicals lliures.

Tiamina: Els 17,6 mg de tiamina contribueixen a gairebé totes les reaccions cel·lulars i a mantenir el teixit muscular, la funció cardiovascular, el sistema nerviós i la funció mental.

Vitamines: 49 festucs aporten un 2% de Vitamina A, que enforteix el sistema immune, el funcionament cel·lular, la constitució dels teixits, la salut ocular i el bon funcionament dels òrgans. 0,24 mg de Vitamina B1, important en la transmissió nerviosa; 0,04 ml de Vitamina B2; 0,3 ml de Vitamina B3 per a la funció renal i el sistema nerviós sa; 0,14 ml de Vitamina B5; 22,4 mg de Vitamina B6 per a la funció neurològica i la producció d’anticossos; 7,28 mg de Vitamina B9 que afavoreixen la memòria; i, 4,7 mg de riboflavina o Vitamina B12 que contribueixen a les cèl·lules de l’organisme. 28 grams de festucs compten també amb el 2% de Vitamina C que contribueix a regenerar teixits, protegeix el cor, redueix el colesterol i els triglicèrids dolents, entre altres beneficis. El 2% de vitamina E protegeix les cèl·lules dels radicals lliures i les retines; i, contribueix al sistema muscular, nerviós i cardiovascular.

Zinc: I l’aportació del 56,4% de zinc que hi ha en 28 grams de festucs promou el funcionament correcte del sistema immunitari, el creixement de les cèl·lules; la síntesi de l’ADN; i, la cicatrització de ferides, entre altres funcions

Més informació: www.americanpistachios.es