Les estacions d’esquí de la Diputació provincial de León també patien les conseqüències de la crisi sanitària derivada de la COVID-19 i el 12 de març passat tancaven les seves instal·lacions i la temporada. No obstant això, malgrat aquesta abrupta comiat, l’estació de San Isidro aconseguia els seus millors xifres de l’última dècada amb 132.880 usuaris i 2.577.136 euros generats.

San Isidro arribava aquesta temporada el major nombre d’usuaris dels darrers vuit anys amb 132.880 dies d’esquí venuts i una mitjana d’afluència de 1.399 esquiadors diaris

La previsió era que la temporada es prolongués fins al 12 d’abril, un mes més del que va permetre la pandèmia, context en què l’estació es va comportar de manera exemplar doncs va ser la primera a tot Espanya que, per decisió de la institució provincial , va adoptar aquesta mesura de contenció de virus.

Abans d’aquesta incidència, San Isidro va obrir un total de 95 dies, els mateixos que tota la temporada passada, per la qual cosa vaig poder afirmar que, tot i els imprevistos, ha estat una campanya curta però bona, ja que la neu i el bon temps van acompanyar a l’arrencada de la temporada ja tres dels quatre períodes més importants, el Pont de la Constitució, Nadal i els Carnestoltes.

Amb una mitjana de 20 quilòmetres esquiables, San Isidro arribava aquesta temporada el major nombre d’usuaris dels darrers vuit anys amb 132.880 dies d’esquí venuts i una mitjana d’afluència de 1.399 esquiadors diaris. Quant als ingressos generats, l’estació ha marcat el seu millor dada dels últims deu anys amb gairebé 2,8 milions d’ingressos en concepte de forfets, abonaments anuals i lloguer d’esquís.

A més, l’estació ha acollit diverses campanyes de la Diputació provincial a través de la seva àrea de Joventut i Esports i de diversos convenis que han assolit un total de 2.474 escolars, joves i adults que van sumar 7.389 assistències.

D’altra banda, s’han celebrat una desena d’esdeveniments, destacant la I Cursa d’Obstacles en Estacions d’Esquí Tamarica Warrior o les pràctiques de rescat en allaus i evacuació de telecadires organitzades per l’estació en col·laboració en el Grup de Rescat Especial d’Intervenció en muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil i la Unitat Militar d’Emergències (UME).