La marca francesa lidera un projecte pioner per aconseguir que la indústria de l’esquí aposti per la fabricació d’esquís reciclables. L’ESSENTIAL de Rossignol és el primer esquí reciclable fins a 10 vegades més que un esquí estàndard.

Rossignol posa el focus en la sostenibilitat del sector de l’esquí liderant un projecte pioner a la indústria per aconseguir la fabricació d’esquís reciclables. Després de més de tres anys d’inversió en R+D, el Grup Rossignol ha presentat el primer esquí reciclable en un 77%, unes 10 vegades més que la mitjana dels esquís actuals.

ESQUÍ RECICLABLE ESSENTIAL, FET A FRANÇA

El resultat de tot aquest procés és lʻesquí ESSENTIAL que incorpora un 73% de materials reciclats i dʻorigen biològic. El seu procés de disseny gràfic no utilitza dissolvents ni aigua. Produït a França, al cor dels Alps, aquest esquí All-Mountain està dirigit a esquiadors de nivell intermedi i avançat. L’esquí ha rebut el nom d’ESSENTIAL com el primer pas d’una nova filosofia basada en el reciclatge d’esquís i material d’esports d’hivern. El projecte ESSENTIAL es va iniciar pel baix potencial de reciclatge que tenien els esquís convencionals a causa de la seva construcció i ús matèries primeres no reciclables. Conscients del desafiament, el Grup Rossignol s’ha compromès a aconseguir una producció més sostenible.

Incorpora un 73% de materials reciclats i dʻorigen biològic. El seu procés de disseny gràfic no utilitza dissolvents ni aigua

L’enfocament introduït per la marca se centra en la selecció rigorosa i específica de materials que es puguin reciclar fàcilment al final de la seva vida útil per acostar-se al màxim possible a una economia circular. Rossignol posarà a la venda els esquís ESSENTIAL a la seva web i alguns punts de venda a Europa i als EUA el gener 2023.

L’ESSENTIAL estarà disponible a les talles 155, 160, 167, 172 i tindrà un preu de venda al públic de 820€ sense fixacions i 1.050€ amb fixacions SPX12 GW B80 Grey Organic.

Després d’uns anys d’ús a pistes, els esquís ESSENTIAL seran enviats al polígon industrial de Sallanches, a França, per avaluar-los i integrar-los en un procés d’economia circular. Amb la introducció d’aquest nou procés, el grup pretén convertir el polígon industrial de Sallanches en un centre d’avaluació, reparació i reciclatge important de la seva producció d’esquís.

Per al 2028, l’objectiu del Grup Rossignol és que un terç dels esquís formin part d’aquest enfocament d’economia circular. Actualment, s’estan desenvolupant altres productes amb l’objectiu d’aconseguir més reciclabilitat.

2ND CHOICE I 2ND LIFE: LES NOVES LÍNIES “RESPECT” DEL GRUP ROSSIGNOL

Com a part del seu programa ‘Respect’, el Grup Rossignol s’ha compromès a aconseguir el 2025 una reducció del 40% dels residus. Per això, s’han implementat diferents solucions per donar una segona vida als productes descartats a fàbrica i aprofitar els articles amb problemes estètics o defectes d’acabat. Cada producte acabat se sotmet a una inspecció de qualitat que determina si es pot comercialitzar o no, i si no es pot, si hi ha opció de recuperació per ser reciclat: Gamma 2nd Choice.

Es tracta d’una selecció d’esquís amb petits defectes d’acabat (ratllades, imperfeccions, problemes d´estampació…) que són perfectament funcionals, però compten amb petits problemes estètics que no els fan aptes per comercialitzar-se. Aquests esquís estan disponibles a la web de Rossignol, a l’apartat 2nd Choice amb un preu més reduït

Gamma 2nd Life: Es tracta d’una nova col·lecció de Rossignol que busca reciclar tots aquells esquís amb defectes greus de fabricació que no es poden comercialitzar com a 2nd Choice i d’aquells residus amb potencial de transformació.

Aquesta gamma de productes es compon d’articles fets a partir d’aquests productes com làmpades, posagots, obreampolles… Cada producte de la gamma 2nd Life és un article únic que ha estat ideat, dissenyat i fabricat al taller de Rossignol a Saint-Jean- de-Moirans als Alps.

Per a més informació sobre el programa de responsabilitat social i ambiental del Grup Rossignol, podeu visitar: Programa Respect et RSE – Groupe Rossignol