Quina és la millor època per esquiar a Espanya? Febrer i març són els millors mesos d´aquesta temporada per a la pràctica d’esports d´hivern per les bones condicions meteorològiques i la qualitat de la neu. Per estadística nivològica, els mesos de febrer i març són els millors per a la pràctica dels esports d’hivern al l’Estat.

En total, les pistes ofereixen per als propers dies més de 1145 quilòmetres esquiables i gruixos de neu d’entre els 30 centímetres de mínima i els 2,75 metres de màxima

En aquest període de l’any, les estacions d’esquí espanyoles solen presentar els gruixos i kms més grans de pistes esquiables, així com les millors condicions de la neu i condicions meteorològiques. Tot i que cada temporada és diferent, aquesta temporada 2021-2022 les estacions d’ATUDEM (Associació Turística d’Estacions d’Esquí i Muntanya) ofereixen les millors condicions per a la pràctica de l’esquí i el surf de neu dels darrers anys per a aquests mesos.

Condicions meteorològiques idònies

Les baixes temperatures de les darreres setmanes i les nevades fan d’aquesta temporada una de les millors per visitar les pistes. Gràcies a les favorables condicions meteorològiques, les estacions disposen d’alts gruixos de neu de gran qualitat, en pols i pols, la ideal per a la pràctica de l’esquí i del surf de neu.

Més del 90% de les estacions obertes

Les bones condicions meteorològiques han permès que més del 90% de les estacions d’ATUDEM estiguin obertes. En total, les pistes ofereixen per als propers dies més de 1145 quilòmetres esquiables i gruixos de neu d’entre els 30 centímetres de mínima i els 2,75 metres de màxima, segons dades facilitades per les mateixes estacions. Venda de forfets online Després de la pandèmia, per evitar cues i aglomeracions a les pistes, les estacions han fet un gran esforç per digitalitzar les vendes de forfets.

Actualment, la gran majoria de les estacions ofereixen el servei de venda en línia anticipada, perquè els usuaris puguin planificar els seus viatges i gaudeixin de la neu sense preocupacions en arribar a les pistes. A més, hi ha un gran nombre d’agències de viatges que ofereixen paquets d’escapades a neu a totes les estacions d’ATUDEM, en molts casos amb promocions i beneficis.

Servei express

Per a més comoditat dels visitants i una atenció diferencial, les reserves de forfet i allotjament, algunes estacions ofereixen un servei de lliurament exprés. Contractant aquest servei els usuaris reben tota la documentació de la seva reserva i els forfets directament a la recepció del seu allotjament, per la qual cosa podran accedir directament als remuntadors, sense haver de passar per les taquilles de l’estació ni fer cues per a la recollida del forfet.