L’esquiador català Joaquim Salarich (27 anys) ha aconseguit dues 15es posicions històriques a la Copa del Món d’Esquí Alpí, el que sense cap mena de dubte recompensa tots els anys de treball d’ell i de la seva família i l’anima a seguir amb força lluitant per ser als Jocs Olímpics de Pequín 2022.

Aquesta és part de l’entrevista que va concedir a Mundo Deportivo:

Quina valoració fas d’aquests resultats?

La valoració només pot ser positiva, uns resultats com aquests el porto buscant tota la vida. Darrere hi ha moltes hores de feina i molt patiment.

A nivell de físic, vam apostar per baixar pes sense perdre potencia i poder rendir de millor manera, i això s’ha notat molt

Què vas sentir en veure que passaves a la segona màniga?

És una sensació que per desgràcia no l’havia viscut anteriorment, i és espectacular! Veure que amb el dorsal 52 passes el tall es una passada! Són moltes emociona juntes, espero repetir en breu (i ho va tornar a fer).

[GALERIA DE FOTOS: EL GRAN INICI DE COPA DEL MÓN DE SALARICH EN IMATGES]

Com havies preparat aquesta temporada, en quins aspectes havies incidit més?

La pretemporada ha estat més especifica que no pas voluminosa, ens vàrem centrar en la qualitat dels entrenaments i vam apostar per anar a Suècia, una de les millors decisions sens dubte, varem poder preparar amb bones condicions de neu i una varietat de pistes molt gran. Per altre banda, a nivell de físic, vam apostar per baixar pes sense perdre potència i poder rendir de millor manera, i això s’ha notat molt! I per descomptat, he començat a treballar una part molt important , el cap! Amb el Javi Domínguez( el meu psicòleg). Hem fet moltes i moltes sessions per detectar els problemes que podia tenir en competició per tal de donar sempre el 100% i aixo ha funcionat a la perfecció.

Iniciar la Copa del Món així no m’ho podia imaginar. Ha estat un inici brutal, no podia demanar més

Realment, no podies començar millor la temporada.

La veritat es que porto molts anys iniciant be la temporada, guanyant curses FIS i rendint a la Copa d’Europa, però iniciar la Copa del Món així no m’ho podia imaginar. Ha estat un inici brutal, no podia demanar més.

Has fet alguns canvis en el teu equip de treball?
Aquest any m’estic centrant molt en mi, en com esquio jo i no miro com esquiem els altres. Cada un té les seves fortaleses i les seves mancances, però al final un mateix ha de ser conscient del que li pot anar bé o malament, independentment del que facin els altres. Ha set un punt de maduració com a esportista.

Anem pel bon camí de cara als Jocs Olímpics de Pequín, i tinc clar que vull anar a competir i no a participar, i crec que som molt capaços

Quins serien els teus objectius aquesta temporada?

Amb un inici aixi els objectius han de ser ambiciosos. He de seguir treballant dur per continuar estable al circuit de la Copa del Món i en la Copa d’Europa, sense deixar de pensar que vénen uns Jocs Olímpics, dels que tinc una espina clavada de la darrera vegada.

Ja vas a estar a PyeongChang, t’imagines ser a Pequín i assolir una gran resultat?
Ara mateix em veig molt bé, encara queda recorregut per arribar al Jocs! Però anem pel bon camí, i tinc clar que vull anar a competir i no a participar, i crec que som molt capaços.