Tot un personatge del món de la neu, per les mans de Quim Frigola passen bona part del dissenys dels esquís de la marca italiana Vist, tal com expliquem en aquest article extens.

Però res com llegir les seves paraules en forma de resposta d’aquesta entrevista per saber de quin peu calça.

Abans de Vist, havies dissenyat esquís per algú altre?

No. Havia tocat milers d’esquís, però no m’havia dedicat mai a la feina que ara faig a Vist. Va ser un desafiament a la meva vida i el vaig acceptar.

 

Quan de temps et porta crear un esquí?

No tinc horaris. Bàsicament m’hi passo tot l’any. Em puc aixecar a les tres de la matinada, dibuixo quatre coses i me’n torno al llit. Depèn de com va la inspiració. Estic pensant coses contínuament. El tema del disseny, de parir, és complicat i creatiu.

 

Què és el més fàcil i el més difícil de la teva feina?

Cada vegada que em poso un prototip nou als peus i baixo esquiant estic acollonit. Em pregunto: funcionarà? Teòricament ho hauria de fer, però no ho saps mai. El que sempre has d’encertar a la primera és la geometria, ja que els motllos dels esquís costen molts diners. La geometria l’has de clavar a la primera. Si després a l’esquí li falta una mica de ‘chicha’, li poses i llestos.

 

Alguna errada de principiant?

Sí, però no te les diré.

 

Si tinc un esquí Vist als peus o les mans, com puc saber que és teu?

Gairebé tots els meus dissenys són asimètrics palindròmics. Un palíndrom és una paraula que la pots llegar igual d’esquerra a dreta que de dreta a esquerra, així són els meus esquís. Els meus esquís els podràs canviar sempre de peu i quedaran bé.

 

Què et queda per fer?

El personatge que més admiro de la història de la humanitat és Leonardo da Vinci. Tinc un projecte… tinc vuit esquís que encara no han estat fets. Jo vaig a Florència simplement per passejar pels carrers que ell havia caminat en el seu dia. Tinc un somni que seria el projecte Leonardo, que seria un esquí d’eslàlom asimètric, amb l’espàtula ondulada i perforada.

 

Com valora Vist la competició?

Tenim un esquiador rus que ara comença a funcionar a la Copa del Món en gegant, però no és el nostre target de client. Un corredor de la Copa del Món costa molts diners.