Després d’haver conclòs la qual ella mateixa defineix com “la millor temporada de la meva vida” i una gran pretemporada entre les estacions de Saas-Fee (Suïssa) i Kitzsteinhorn (Àustria), Queralt Castellet arribava a Copper Mt. (Colorado, EUA .) amb unes grans expectatives i totes les il·lusions posades.

La gran classificatòria de dijous, en la que va quedar en segon lloc, va fer intuir que en les finals tindria moltes possibilitats de pujar al podi. “Estic nerviosa perquè crec que puc guanyar”, comentava.

VIDEO: No et perdis el video de la victòria de la rider de Sabadell

Queralt no ha deixat indiferent a ningú. Davant unes condicions adverses, 6 graus sota zero, vent per sobre dels 20 km / h, una forta nevada que ha anat en augment i escassa visibilitat, la de Sabadell s’ha ficat l’or a la butxaca ja en la primera de les tres rondes.


Sortint en setena posició de vuit, necessitava superar els 80 punts obtinguts per la xinesa Jiayu Liu per liderar el rànquing. Castellet va planxar els seus cinc trucs i ha volat com només ella sap i amb 87,75 punts s’ha posicionat al cap de el rànquing, sent aquesta la millor puntuació de la jornada que la col·loca com a líder de la Copa del Món FIS.

Un molt bon treball en els seus entrenaments ha ajudat a la rider catalana a poder imposar una alçada en els seus trucs que ha marcat una clara diferència amb la resta de participants.

Ha tret a la llum un gran repertori de trucs amb una ronda que constava de: backside grapat de Method tailbone, una rotació de f rontside 900 grapada d’Sad, un backside 540 grapat de Mute amb molta amplitud, un frontside 360 ​​amb Grap d’indie tailbone i acabant amb una rotació en switch de frontside 720 una mica invertida. I tot això sense poder treure el seu nou truc estrella: Switch Mikelchuck que ha evitat fer com a decisió estratègica.


La neu que anava acumulant dins el halfpipe ha fet cada vegada fos més difícil mantenir la velocitat per realitzar els trucs. En la segona i tercera ronda la rider de Sabadell ha concentrat els seus esforços a intentar millorar la primera ronda, però l’empitjorament de la situació climatològica no ho ha permès.

“L’experiència ha estat increïble. Sabíem que el temps anava a empitjorar i ja havia neu al halfpipe quan vam començar, així que vaig decidir fer la ronda fort des del principi en lloc d’anar al segur a la primera ronda i això ha suposat un bon resultat. Vaig fer la meva ronda, planxé els trucs i després el temps es va posar pitjor i ja era molt difícil agafar velocitat, així que estic molt contenta que aquesta primera ronda hagi anat bé així. Estic emocionada! “, comentava una radiant Castellet.

Després d’ella Jianju Liu i la nord-americana Maddie Mastro han acabat en segona i tercera posició respectivament.

La propera Copa d’el Món de halfpipe es disputa del 20 a el 22 de desembre a Secret Garden, Xina.