La rider de Sabadell Queralt Castellet participarà als Jocs de Pequín, seran els seus cinquens, però a més serà l’encarregada per part dels esports de neu i en nom del COE de portar la bandera espanyola. En un nou pas cap a la igualtat de gènere la institució responsable de l’olimpisme a Espanya ha aprovat oferir tant Queralt com Ander Mirambell, esportista de la federació de gel, compartir l’honor de ser els abanderats a la primera parella mixta de l’olimpisme espanyol.

Queralt ja va ser abanderada per Espanya als Jocs de Vancouver 2010. Per part del president RFEDI, May Peus España, s’ha valorat molt positivament l’aprovació del Comitè Executiu del COE de la iniciativa proposada pel president del COE, Alejandro Blanco. Peus ha manifestat que “Queralt s’ho mereix per la seva carrera esportiva que s’eleva a cinc Jocs i representa el millor de l’esport femení espanyol, sent l’esportista d’hivern en actiu amb més podis a Copa del Món sumant-ne 17 (6 ors). Aquesta iniciativa posa en valor la igualtat de gènere” i a més ha recordat l‟aposta de la federació pel programa Dona i Neu que compta amb el suport del Consell Superior de Deportes (CSD). Altres dones abanderades per Espanya han estat Blanca Fernández Ochoa (Sarajevo 1984 i Albertville 1992), Ainhoa ​​Ibarra (Calgary 1988 i Lillehammer 1984) i María José Rienda (Turín 2006).

La cerimònia d’inauguració serà el proper divendres 4 de febrer del 2022 a les 18:30h. local (11:30h. espanyola). Serà gairebé 14 anys després de l’icònic espectacle de la inauguració dels Jocs d’estiu i al mateix escenari, l’Estadi Nacional de Pequín , també conegut com ‘El Niu de Ocell’. Acollirà aquesta vegada la Cerimònia d’Obertura olímpica d’hivern, està previst que duri una mica menys de 2 hores i comptarà amb 3.000 actors.

La catalana de 32 anys, de la Federació Catalana i del Club Esportiu Masella Team, arriba en un moment dolç de temporada. Ha tingut una primera part de l’hivern molt potent en què ha aconseguit dos bronzes a Copa del Món FIS de Halfpipe (Copper Mountain i Laax) que demostren el seu gran estat de forma. A més, en la seva última competició, el 23 de gener va aconseguir la plata a l’estil XGames d’Aspen. El passat hivern va quedar tercera al circuit de Copa del Món FIS de Halfpipe, repetint podi una temporada més ja que ha estat 3 vegades bronze i 2 plata a halfpipe.

És l’esportista amb més experiència de la llista, compta amb 4 participacions a Jocs Olímpics (Túrin 2006, Vancouver 2010, Sochi 2014 i PyeongChang 2018) amb la seva millor classificació amb el diploma olímpic de 7a als Jocs de Corea del Sud. A Campionats del Món FIS de halfpipe compta amb la plata aconseguida el 2015 a Kreischberg i amb el bronze a Aspen 2021.

Hi participarà el 9/2 SB HP halfpipe classificatòria – 10/2 SB HP halfpipe finals.