Queralt Castellet ha aconseguit el seu pas a la final del halfpipe dels Mundials FIS a Aspen Snowmass (USA) amb una gran segona posició en la prova classificatòria. Els Campionats de l’Món FIS d’Snowboard i Freeski s’han fet esperar. Primer estaven previstos a la Xina, després de la seva cancel·lació es van reprogramar a Canadà i després de cancel·lar de nou, sembla que a la tercera va la vençuda i fa unes setmanes es va conèixer que finalment sí tindrien lloc a Aspen Snowmass, Colorado.

En una cita tan important que té lloc cada dos anys i que a més en aquesta ocasió passa en any preolímpic (Beijing 2022) fer-se amb una de les desitjades vuit places per a la final és cosa de privilegiades, però Queralt Castellet ho ha aconseguit en la modalitat de halfpipe després de dos grans rondes de 86,50 i 81,25 punts respectivament, que l’han catapultat en segona posició en la semifinal d’avui en el setè mundial que disputa.

A aquesta semifinal, en la qual únicament competien 18 de les millors riders del món, la de Sabadell arribava molt forta després d’haver tingut uns dies d’entrenaments molt bons “vaig amb moltíssimes ganes i vaig a donar el millor de mi per fer-ho el millor possible , encara que les meves rivals americanes i japoneses estan molt fortes i la majoria de les que vam participar té opcions per entrar a la final”, comentava fa unes hores.

I es compleix la seva predicció, ja que en el “podi” classificatori d’avui l’acompanyen les nord-americanes Chloe Kim i Maddie Mastro, en primera (93,75 punts) i tercera posició (80,75 punts) respectivament, i les quatre participants japoneses: Sena Tomita, Haruna Matsumoto, Mitsuki Ono i Kurumi Imai que també han aconseguit el seu passaport per a la final.

Estic molt contenta de com ha anat la classificatòria avui. Estic molt feliç

“Estic molt contenta de com ha anat la classificatòria avui. M’he classificat en segona posició amb un Switch B 5, Cab 7, Fs 5, Bs 9 i Fs Air. He fet dues rondes diferents, però sobretot ens hem centrat en el drop in switch*, una cosa que he treballat molt les últimes setmanes i estic molt feliç d’haver pogut planxar les rondes i avui i estar en les finals on estaré donant-ho tot”, explica Castellet emocionada.

Ara haurem d’esperar a la final de dissabte que ve 13 de març a la qual Queralt anirà a per totes per intentar aconseguir a la mítica estació de Colorado un meritat lloc al podi. Ja ho aconseguia en els Mundials en Kreischberg, Àustria el 2015 on va aconseguir la plata, mentre que, a Park City, EUA el 2019 es quedava a la porta de l’podi amb una 4ª plaça.

*Queralt Castellet és l’única de les participants executant el drop in switch que consisteix a començar la ronda en switch (en la posició inversa a l’habitual – regular, ja que és goofy – cosa bastant difícil perquè normalment s’ha de començar amb un truc que doni molta amplitud per mantenir-la durant tota la ronda, una cosa que es dificulta a l’començar a switch.