France Montagnes ha presentat un paquet de mesures per a encarar la nova temporada d’esquí a les estacions d’esquí franceses, tant als Alps com als Pirineus, en el marc d’un hivern inusual marcat per la pandèmia.

France Montagnes és l’associació que reuneix als principals sectors del turisme de muntanya a França per a promoure les destinacions i els seus beneficis a nivell nacional i internacional, i a les portes de la nova temporada, ha difós una sèrie de protocols per a minimitzar els riscos del coronavirus.

Tanmateix, malgrat la possible incertesa de la nova temporada, l’esquí i les activitats d’hivern aporten la gran diferència que es practiquen a l’aire lliure i són un esport individual. La mateixa associació ho destaca: “Els esports d’hivern es practiquen a l’aire lliure i l’equipament de guants, esquí, bastons, afavoreixen bastant el distanciament entre practicants”.

La bateria de mesures inclou l’ús obligatori de mascareta a partir dels 11 anys en punts de concentració d’aficionats, i es podria fer extensible a la majoria d’àrees esquiables, essent obligatòria als trens, autobusos i a les cues i pujada dels remuntadors, en entrar a l’escola d’esquí i lloguer de material. També serà obligatòria en acabar les classes d’esquí, tot i que no durant aquestes.

Aquestes són algunes de les mesures:

Remuntadors mecànics

  • Després dels ajustaments durant els mesos d’estiu, d’entrada no es limitarà l’aforament a les estacions, tot i que pot anar canviant depenent del desenvolupament de la pandèmia
  • Les mascaretes seran obligatòries per majors d’11 anys, per a viatjar al remuntador i a les cues
  • Desinfecció periòdica de les zones públiques
  • Promoció de la venda de forfets en línia amb anticipació
  • Ús de marques al terra per a garantir la distància de seguretat a les cues
  • Gel hidroalcohòlic imprescincible i que estarà disponible a les oficines de venda de forfets i àrres d’embarcament

Transport públic

En la xarxa d’autobusos gratuïts que connecten nuclis urbans i pistes o navettes, aquest hivern també hi haurà un protocol, amb mascaretes obligatòries a interiors i andanes i els conductors seran els encarregats de desinfectar els autobusos.

Lloguer i escoles d’esquí

De nou, la mascareta i el desinfectant de mans seran fonamentals. El material i les superfícies interiors es desinfectaran periòdicament.

La restauració

Els restaurants de pistes només serviran a les taules i l’ús de la mascareta és obligatori quan els clients no estiguin asseguts. Així, la distància entre taules serà d’almenys un metre o hi haurà una paret fixa o movible que pugui garantir la separació física.

Les estacions inclouran també un plus de desinfecció a les zones de major contacte per part dels esquiadors.

Més informació: France Montages

(Font: France Montagnes)