El CEO i director esportiu de la RFEDI, Olmo Hernán, ha fet pública una primera llista amb els membres de les estructures esportives de la federació per a la temporada que ve amb els esportistes de disciplines olímpiques que van aconseguir resultats destacats el passat hivern. Davant la situació d’excepcionalitat a la qual està sotmesa l’entitat a causa de la Covid19 la llista definitiva completa amb la resta d’integrants es farà pública un cop es redueixi la incertesa actual en relació als programes i finançament de l’activitat d’alta competició.

Hem volgut assegurar la presència dels quatre joves que més projecció han demostrat aquesta temporada

Així ho explica Olmo Hernán en aquesta declaració:Primer dir que és un llistat parcial, que sense cap dubte tindrà un complement de noms en breu amb esportistes de disciplines olímpiques i no olímpiques. És una llista molt restrictiva, de contingència, que serà ampliada a bon segur en menys d’un mes, quan la federació tingui clara la situació global i per tant es pugui dur a terme la planificació esportiva real de la propera temporada. La desaparició de determinades incerteses permetrà anar incorporant esportistes, així evitem generar falses expectatives o programes inviables. Aquesta primera llista consta de 13 esportistes: nou absoluts en els equips A i quatre esportistes joves en categoria U21. En alpí els criteris aplicats per a aquesta primera llista han estat els esquiadors classificats en el top 20 de la general de Copa d’Europa de la seva modalitat i en la resta de disciplines s’han seleccionat a esportistes amb resultats estables entre els top 30 en Copes d’al Món FIS.

[CONSULTA EL VÍDEO D’OLMO HERNÁN AMB LES SEVES DECLARACIONS]

D’altra banda, també hem volgut assegurar la presència dels quatre joves que més projecció han demostrat aquesta temporada i que estan en el rànquing FIS dins dels 10 millors de la seva edat a nivell mundial en la seva disciplina.

Felicitem als seleccionats, però ens preocupa confirmar com més aviat millor a la resta perquè hi ha molts que s’ho mereixen igual o més que els d’aquesta llista, però els seus resultats objectius han estat lleugerament inferiors.

I a la pregunta de quan es coneixerien els noms de ls resta d’esportistes seleccionats, Olmo Hernán apunta que: “En menys d’un mes, esperem. L’exercici que hem de fer és de balanç entre les necessitats de programa, la disponibilitat pressupostària i la possibilitat d’entrenar fora d’Espanya. Aquest és el tema que més ens preocupa ara. Tenim un equip tècnic plurinacional i la nostra programació esportiva es fan en un 80% fora d’Espanya”.

ELS INTEGRANTS DE LA PRIMERA LLISTA

Equip A:

Esquí Alpí: Adur Etxezarreta (FNDI- ESQNV), Albert Ortega (FCEH-LMCE), Juan Del Campo (NKEF-EUROSKI) y Joaquim Salarich (FCEH- LMCE)

Esquí de fons: Imanol Rojo (NKEF-UZTURRE)

Freeski-Freestyle: Thibault Magnin (RFEDI) y Javier Lliso (FMDI-COLMR)

Snowboard: Queralt Castellet (FCEH- CEMT) y Lucas Eguibar (NKEF- DALTON)

U21:

Esquí de Fons: Jaume Pueyo (FCEH-CEFUC)

Freeski-Freestyle: Alejandro Gómez (FMDI-FREE)

Freeski-Bumps: Lucas Verdaguer (FCEH-SCOGE)

Snowboard: Álvaro Romero (NKEF-DALTON)