El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha posat en relleu aquest matí que “els Jocs Olímpics d’Hivern 2030 han de ser sostenibles, han de comptar amb el territori i la ubicació de les proves s’ha de basar en criteris tècnics”. Així ho ha manifestat des de Castelló de Farfanya, en el marc d’una visita institucional a la comarca de La Noguera.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha reivindicat que “aquest projecte és important i rellevant i hi estem plenament implicats” i cal deixar treballar els espais tècnics, “que ja han avançat molt els darrers mesos”. També  ha afirmat que la seva voluntat és ferma i vol comptar amb l’opinió “i la decisió favorable de la ciutadania del Pirineu”. “Estem oberts a treballar conjuntament refermant el potencial del territori de Catalunya”, ha reblat. A més, també s’ha mostrat disposat a parlar amb tothom perquè aquest esdeveniment es pugui celebrar.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions des de l’Escola Santa Maria-ZER Serra Llarg, on ha explicat que “feia 89 anys que un president de la Generalitat no visitava Castelló de Farfanya i va ser precisament per obrir aquesta escola que el Govern de Catalunya ha contribuït en la seva remodelació i que s’ha posat en marxa els darrers mesos”.

Visita a Balaguer i Camarasa

La visita del president a la comarca de La Noguera ha començat a Balaguer, on el cap de l’Executiu ha estat rebut a la Paeria per part del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal. En la signatura del llibre d’honor del consistori, el president ha agraït al municipi i al seu alcalde “el compromís amb el progrés social, la prosperitat econòmica i la llibertat de Catalunya”. “El govern de la Generalitat està al vostre costat per afrontar junts tots els reptes de futur”, ha remarcat.

També a Balaguer, el president ha visitat l’Associació L’Estel i s’ha reunit amb els responsables d’aquesta l’entitat, que dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de la comarca de La Noguera.

Seguidament, Aragonès s’ha traslladat a la localitat de Camarasa per visitar l’exposició  “La vaga de la Canadenca (1919-2019)”. La mostra recorda la importància que va tenir la vaga de la canadenca i el seu bressol, Camarasa, i commemora la mobilització obrera que va aconseguir la jornada laboral de vuit hores.